Ongehoord De citaten van de week

“Zolang macht, geld en seks bestaan, komt het slechtste in de mens naar boven”

Margriet Hermans.© dba

Er passeerden deze week alweer enkele opmerkelijke uitspraken: van Petra De Sutter tot Margriet Hermans. Van Goedele Liekens tot Tom Ongena. Van het genot bij parkingseks tot het plezier van de afwas. Een overzicht voor wie de hoogtepunten gemist heeft.

Bart Dobbelaere

“Politici maken ruzie om media-aandacht te krijgen.”

Na slechts een paar jaar in de politiek weet minister Petra De Sutter (Groen) waar het om draait in de politiek. Je wordt bekender als je ruziet dan als je beleid voert. (in Knack)

“Als we voorbij de slogans geraken heb ik echte gesprekken met mensen waarbij ik mijn standpunten kan uitleggen. Of zij vervolgens op mij gaan stemmen, weet ik niet’

Petra De Sutter gelooft voorzichtig in het nut van huisbezoeken. En, wees gerust, als ze bij u aan de deur staat, is het niet om ruzie te maken. (in Knack)

“Meedoen met verkiezingen is een rare ervaring: hoe meer pamfletten je uitdeelt, hoe meer je ervan overtuigd raakt dat het echt kans van slagen heeft.”

Filosoof Ludo Abicht haalt herinneringen op aan de tijd dat hij voor Agalev (nu Groen) campagne voerde en zet meteen De Sutter weer met haar voeten op de grond. (in Knack)

Goedele Liekens.© Kris Van Exel

“Wie heb jij allemaal geneukt om in het parlement te geraken?’”

Goedele Liekens krijgt nog steeds belachelijke vragen van mannen over haar politieke carrière. Terwijl ruziemaken zo veel efficiënter is voor een politieke carrière. (in Dag Allemaal)

“Als ik 25.000 stemmen zou halen, zou ik verkozen kunnen geraken als lijstduwer.”

Voor alle duidelijkheid: Goedele Liekens antwoordt hier niet op bovenstaande vraag. (in Dag Allemaal)

“Vergeet niet je handrem op te zetten.”

In Het Laatste Nieuws heeft Liekens een column over seks. Deze raadgeving lijkt wat vreemd als het gaat over de voortplanting, maar ze bespreekt hier parkingseks, iets wat volgens Liekens niet eenvoudiger is geworden met al die bewakingscamera’s overal. Toch zou het nog steeds mogelijk moeten zijn voor wie haar raadgevingen opvolgt. “Ramen dicht voor het lawaai en deuren op slot en best geen skinny jeans.” En de handrem niet vergeten.

“Ik heb ontdekt dat je, zodra je in het parlement zit, geen bal meer te zeggen hebt.”

Als je het aan Margriet Hermans vraagt, heeft het trouwens allemaal geen zin, dat obligate ruziemaken, die huisbezoeken en al wat er nog bij komt kijken. (in Knack)

“Wat is het nut van een orgasme?”

In de opleiding journalistiek (ja, dat bestaat echt) leer je dat er geen domme vragen bestaan. Maar Het Nieuwsblad komt hier toch weel zeer dichtbij. Het antwoord van seksuologe Chloé De Bie kon u vorige week al lezen in deze rubriek: “Als het niet zo fijn was, zou het niet erg vooruitgaan met de instandhouding van de mensensoort.”

“Het zijn technische castings. Die dienen om bij te leren. Ik heb gewoon mijn werk gedaan.”

Pornoproducer Dennis Burkas (49), alias Dennis Black Magic, is veroordeeld voor de verkrachting van acht vrouwen. Zijn verdediging – “Ik heb gewoon mijn werk gedaan” – was een beetje slapjes en de instandhouding van de mensensoort was niet zijn doel.

Tom Ongena.© belga

“Ik had heimwee, was verlegen en durfde niet eens te douchen met anderen.”

Tom Ongena, de partijvoorzitter van Open VLD, haalt herinneringen op aan scoutskampen. Gelukkig is samen douchen niet verplicht in de politiek. Maar aan dat ‘verlegen zijn’ heeft hij hopelijk gewerkt. Met verlegen zijn, kom je niet ver bij huisbezoeken of ruziën. (in Dag Allemaal)

“Ik run mijn business, Conner de zijne.”

Steve Rousseau heeft zijn HR-groep verkocht aan een Britse investeerder. Hij heeft er naar verluidt 100 miljoen voor gekregen. Dat is niet kwaad. Benieuwd of broer Conner vroeg of laat zijn business ook gaat verkopen*. (in Het Nieuwsblad)

“Zolang macht, geld en seks bestaan, komt het slechtste in de mens naar boven.”

Margriet Hermans weet hoe ze de wereld kan verbeteren. Ze heeft daar allicht ook een wetsvoorstel over ingediend, maar zoals u weet: eenmaal verkozen heeft een parlementslid geen bal te zeggen. (in Knack)

“Ik heb plezier in de afwas, vroeger was dat een karwei.”

Kijk, dat is nu eens een man naar ons hart. Geen seks, geld of macht voor zanger Guy Swinnen, maar de afwas. (in Humo)

Maggie De Block.© Frank Bahnmuller

“Delete is een mooie knop op het toetsenbord van je computer”

Maggie De Block heeft een goede oplossing voor bagger op sociale media. U mag haar voorbeeld gerust volgen, dit stukje is toch gedaan. (in Het Nieuwsblad)

* Om misverstanden te voorkomen en investeerders niet op het verkeerde been te zetten: we hebben het voor u gecheckt en voorlopig staat Vooruit niet te koop.