Elon Musk drijft de spot met zijn rivalen.
Volledig scherm
Elon Musk drijft de spot met zijn rivalen. © X

Groet de opperpinguïn: Elon Musk drijft spot met rivalen na grote panne

De storing bij Facebook en Instagram is na anderhalf uur opgelost. Gebruikers hebben weer toegang tot de apps, bevestigde Meta-woordvoerder Andy Stone. Een “technisch probleem” lag aan de oorzaak. Elon Musk, de grote baas van X, maakte handig gebruik van de panne om de spot te drijven met zijn rivalen.

  1. Zette ex-sluizenmeester uit wraak sluizen open? "Centra van Blankenberge, De Haan, Wenduine en Zuienkerke dreigden onder te lopen”
    PREMIUM

    Zette ex-sluizen­mees­ter uit wraak sluizen open? "Verschil­len­de kustgemeen­ten dreigden onder te lopen”

    Zette ex-sluizenmeester S.D. (42) uit Zuienkerke twee jaar geleden op zes locaties aan de kust de sluizen open, omdat hij kwaad was op z’n neef? Over die vraag moet een Brugse strafrechter zich dit najaar buigen. “Het waterpeil zou tot twee meter gestegen zijn, waardoor de centra van Blankenberge, De Haan, Wenduine en Zuienkerke dreigden onder te lopen”, schetste de burgerlijke partij het rampscenario. Een drama dat uiteindelijk werd vermeden door een loutere toevalligheid.
    Blankenberge, Jabbeke, Bredene, Brugge, Zuienkerke, De Haan
  2. ‘Spinazieversie’ van TikTok beschermt Chinese kinderen. Kunnen wij er iets van leren?
    PREMIUM
    12

    ‘Spinazie­ver­sie’ van TikTok beschermt Chinese kinderen. Kunnen wij er iets van leren?

    TikTok is in China enkel beschikbaar in de vorm van een speciale versie: Douyin. Het algoritme van de Chinese TikTok zou veel minder agressief zijn dan de westerse versie. Kinderen krijgen er video’s voorgeschoteld over wetenschap en geschiedenis. Het zou hét bewijs zijn dat de app onze kinderen bewust dommer maakt. Is dat zo? Wat is het verschil tussen TikTok en Douyin? China-expert Dorien Emmers (KU Leuven) legt uit. “Als we hier per wet de schermtijd van kinderen zouden beperken, zou daar zware kritiek op komen.”