zaterdag 23 februari 2019 - Eten & drinken
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

PXL-studenten Ipek Yilmaz (links), Kenny Surinx en Maude Moors organiseren samen de eerste editie van het Veganfestival. hbvl

Limburg krijgt voor het eerst een Veganfestival

HasseltLimburg krijgt zijn eerste Veganfestival. Op zaterdag 4 mei organiseren drie PXL-studenten een eerste editie op het Molenpoortplein in Hasselt. “We leven zelf niet veganistisch, maar willen wel aandacht vragen voor gezonde en ecologische producten”, zeggen Ipek Yilmaz, Kenny Surinx en Maude Moors.

Thomas JANSEN

Hun evenement staat amper één dag op Facebook, maar nu al zijn er meer dan duizend geïnteresseerden. Het bewijst nog maar eens dat veganisme, een levenswijze waarbij je alle dierlijke producten mijdt, hot is. Toch had Limburg nog geen Veganfestival. Tot nu dus. “Heel wat restaurants en winkels zullen er gerechten en producten voorstellen”, zeggen Ipek, Kenny en Maude. “De contracten moeten nog opgesteld worden, maar nu al staat vast dat Colruyt, Ben&Jerry’s en Oxfam er een standje zullen hebben. Ook Klinder, een nieuwe ecologische winkel in Hasselt, heeft al toegezegd.”

Sushi Festival

De organisatie kadert in de opleiding Communicatiemanagement van de PXL. Vorig jaar lokten vier andere studenten in datzelfde verband tienduizend liefhebbers naar de Japanse Tuin voor het Sushi Festival. Zo hoog willen de studenten de lat dit keer niet leggen. “We hebben vooraf wel een haalbaarheidsstudie gedaan bij bedrijven en particulieren, en daaruit blijkt wel dat er voldoende interesse zou moeten zijn”, zegt Ipek. “Dat blijkt ook al uit de reacties op Facebook. Maar we houden geen voorafgaande ticketverkoop. Iedereen is welkom, de inkom is gratis.”

Met het evenement wil het drietal vooral de aandacht vestigen op gezonde en ecologische producten. “Die lijn willen we ook doortrekken in de hele organisatie, bijvoorbeeld in het afvalbeleid”, klinkt het.

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws