© mgb

School houdt minuut stilte voor Lore (8) en Lucas (6)

Leerlingen, leerkrachten en spelertjes van de U7 van KFC Vrasene (Beveren) namen zaterdag samen met de moeder van Lore (8) en Lucas (6) afscheid tijdens een sereen herdenkingsmoment in basisschool De Zonnepit.

mgb

Lore en Lucas, leerlingen van basisschool De Zonnepit, kwamen in het weekend van 18 en 19 mei om bij een familiedrama. Daarop werd beslist om het schoolfeest, dat normaal afgelopen weekend had moeten plaatsvinden af te gelasten en te vervangen door een bezinningsmoment.

Directrice Katrien Rossaert las zaterdag het verhaal Een boom vol herinneringen voor, waarbij ze verwees naar een boom op de speelplaats. “Aan deze boom komt een mooi gedenkplaatje zodat we een prachtige ‘Lore- en Lucasboom’ hebben.”

Er volgde ook een minuut stilte. Na afloop van de herdenking konden aanwezigen het rouwregister tekenen in de stille ruimte, die door de leerlingen was ingekleed met creatieve werkjes voor hun twee schoolkameraadjes.

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op www.zelfmoord1813.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER