© rr

Dertien appartementen en nieuwe Aldi-winkel in Lange Lozanastraat

Het verouderde appartementsgebouw en het Aldi-filiaal in de Lange Lozanastraat in Antwerpen maken plaats voor een nieuwbouwproject dat bestaat uit dertien appartementen en een Aldi van ruim 1.000 vierkante meter.

Elien Van Wynsberghe

“De werken zijn onlangs gestart en zullen nog tot volgend jaar duren”, zegt Dieter Snoeck, communicatiemanager bij Aldi. “Wanneer de appartementen en de vernieuwde Aldi precies zullen worden opgeleverd, valt op dit ogenblik maar moeilijk te zeggen, aangezien het project tijdens de winter doorloopt en dus afhankelijk is van het weer.”

© rr

Aldi zegt met deze nieuwe vestiging fors te investeren in de Antwerpse binnenstad en in het opwaarderen van de buurt, maar wil geen cijfer plakken op het project. “Het gaat om een gloednieuwe winkel volgens ons nieuwste winkelconcept”, klinkt het. “Dat betekent dat de focus ligt op vers (groenten, fruit en bakkerij) en op meer winkelcomfort voor de klanten. Daarnaast zetten we ook in op duurzaamheid. Zo krijgt het nieuwe gebouw een groendak, werken we met ledverlichting en doen we aan warmterecuperatie door de warmte die gegenereerd wordt voor de koeling van goederen te gebruiken voor de verwarming van de winkelruimte.”

Onder de winkel komt een ondergrondse parking. In totaal wordt in tachtig parkeerplaatsen voorzien voor klanten en bewoners van de nieuwbouwappartementen. “Het bestaande parkeergebouw blijft en wordt op de nieuwbouw aangesloten.”

Aldi zegt ook met de buurt en met de bevoegde stadsdiensten te hebben samengezeten bij de opmaak van de plannen voor het project. “Er werd ernstig rekening gehouden met hun wensen”, zegt Dominik Baelus, manager immobiliën en expansie bij Aldi. “Zo zullen onze vrachtwagens bij levering hun manoeuvres volledig op het Aldi-terrein uitvoeren. Bovendien gebeurt dat grotendeels overdekt. Zo kunnen we de hinder voor de buren tot een minimum herleiden.”

© rr