© JEFFREY GAENS

Onze spelersbeoordelingen na Eupen-STVV

STVV raakte zaterdagavond met tien niet verder dan 1-1 in Eupen. Dit zijn onze spelersbeoordelingen.

Sven Claes

DE TRAINER

Marc Brys 6

Koos in de aanval voor Sylla in plaats van Boli. STVV behield in de Oostkantons haar ongeslagen status in play-off 2, al was het toch bibberen met tien in de slotfase.

SLEUTELFIGUUR

Lucas Pirard 7

Pareerde op het half uur een eerste schotje van de Panda’s. Geluk bij strafschop Garcia. Hield de Kanaries recht in de slotfase, waarin hij in een schietkraam stond.

DE SPELERS

Ibrahima Sankhon 6

Keerde terug uit ziekte. Verloor Lazare geen seconde uit het oog. Winnend doelpunt aan de voet.

Jorge Teixeira 5

Sloeg een bal met de hand uit doel en mocht na 69 minuten vervroegd gaan douchen.

Takehiro Tomiyasu 6

Kuiste het weinige werk achterin vakkundig op. Kopbal in de handen van Van Crombrugge.

Jordan Botaka 5

Was te nonchalant in zijn spel. Holde veel achter de bal.

Samuel Asamoah 6

Bereidde met een lange bal op Sekine het doelpunt van Kamada voor.

Wataru Endo 6

Lag in de weegschaal met de afscheidnemende Luis Garcia. Hielden mekaar buiten schot.

Takahiro Sekine 6

Bewaarde de rust aan de bal. Assisteerde het doelpunt van Kamada. Gele kaart voor fout op vinnige Lazare.

Alexis De Sart 5

Kreeg een geel karton onder zijn neus geschoven na een overtreding op Marreh. Afgetroefd door Castro-Montes bij gelijkmaker.

Daichi Kamada 6

Wisselde goede met minder goede momenten af. Schoof zijn 15de treffer eenvoudig binnen.

Mamadou Sylla 5

Kreeg de voorkeur op Boli. Meermaals niet bepalend in de zone van de waarheid.

Geen beoordeling

Yohan Boli verving in de slotfase Sylla.

Elton Acolatse kwam op het einde nog in voor Sekine.

Samy Mmaee maakte de slotseconden vol ten koste van Botaka.

SCHEIDSRECHTER

Bert Put 6

Had de hulp van de VAR nodig bij de gelijkmaker van ex-Kanarie Castro-Montes. Overduidelijke rode kaart voor Teixeira.