Actiedag vakbonden: industriezones geblokkeerd, gevels VBO en MR beklad, betogers bedreigd met wapen

binnenlandOnvrede over de pensioenmaatregelen van de regering, het mislukt overleg over de zware beroepen en de groeiende onrust over de koopkracht leiden tot een “stakingsgolf” tijdens de nationale actiedag georganiseerd door de vakbonden. In meer dan 260 metaal- en textielbedrijven wordt gestaakt, in Waals-Brabant worden industriezones geblokkeerd. Er zijn ook verschillende manifestaties en filterblokkades. Het bus- en tramverkeer van De Lijn ondervindt grote hinder. Er waren ook al incidenten: zo werd de gevel van de hoofdzetel van het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO) met rode verf besmeurd en werden actievoerders in Gent bedreigd met een wapen.

90 reacties

  • Wim Van Hoof-Segers

    5 jaar geleden
    @Lewis: uiteraard is 50% belasting en dan vooreerst nog 12,5% RSZ teveel. En wat het ergste is dat mijn pensioen afhanngt vande Belgische Staat, laat mezelf sparen, zal een groot deel zilver en andere edelmetalen zijn, die behouden ten minste hun waarde..
  • Lewis De Leeuw

    5 jaar geleden
    @Wim en Alain. En toch wordt er veel te veel van uw brutoloon afgehouden. 25% was meer als genoeg, dan stijgt je koopkracht, dan koop je (zelfs luxe) en dat doet de economie draaien, weer meer arbeiders aan de slag enz... Maar die belastingen wel gebruiken ten voordele van het volk, en niet voor schandalige lonen, pensioenen en uittredingsvergoedingen van politici.
  • Wim Van Hoof-Segers

    5 jaar geleden
    Inderdaad Alain Reaman: 2 x het mediaan van 1875€ geeft bij een koppel 3750€ netto en daar kan je goed van leven en op reis gaan. Zelfs 2 x 1500€ is nog meer dan voldoende. Als ze natuurlijk alle twee een dure BMW nodig hebben, geld buitensmijten, ja dan is het nooit genoeg. Zelfs bij 1 werker in het huishouden en 1 steuntrekker is er voldoende gezinsinkomen.
  • Alain Raeman

    5 jaar geleden
    Iedereen die voltijds werkt en verstandig met zijn geld omspringt, komt toe in België, maar dat is blijkbaar te veel gevraagd.
  • Johan Billiet

    5 jaar geleden
    Gewoon eens de diefstal van de overheden op je loon bekijken...ook eens een grove schatting maken van het aantal politieke klaplopers, stoeltjeszitters & co,hun stupide beslissingen en je hebt het rap begrepen..