© BELGAIMAGE

Transmigranten vluchten uit vrachtwagen, dertien personen opgepakt

Donderdagochtend heeft de politie van de zone Carma dertien illegale vluchtelingen opgepakt die even voordien in Winterslag uit een vrachtwagen waren gesprongen.

cn

De bestuurder van de vrachtwagen met Hongaarse nummerplaat was onderweg van Luik naar Genk toen hij gestommel hoorde in zijn aanhanger. De man belde meteen de politie. Bij aankomst op de Henri Esserslaan in Winterslag zag de chauffeur ze nog net uit de zijwand van zijn vrachtwagen springen.

“De politie was op dat ogenblik ter plaatse, omdat ze op de hoogte was”, zegt Wim Dries, voorzitter van de politiezone Carma en burgemeester van Genk. “Dertien mensen zijn opgepakt. Het gaat om mensen met allemaal een gemiddelde leeftijd rond de twintig jaar. Waar ze van afkomstig zijn, is nog niet duidelijk. Er zijn nog enkelingen die in de omgeving rondzwerven. Er zijn ook meldingen binnengekomen over mensen met verdacht gedrag. De politie is op zoek naar die enkelingen.”

“We hebben inmiddels ook al contact opgenomen met de dienst Vreemdelingen zaken voor de verdere afhandeling. Het is de eerste keer dat we in Genk hiermee geconfronteerd worden. Vermoedelijk hadden de vluchtelingen een verkeerde vrachtwagen genomen en zijn ze zo niet op hun beoogde bestemming geraakt”, denkt Dries.