Iraanse president Raisi omgekomen bij helikoptercrash

Nieuws
De helikopter met de Iraanse president Ebrahim Raisi aan boord die zondag plots van de radar verdween in het noordwesten van Iran, is maandag gelokaliseerd. Volgens de reddingsdiensten zijn er geen overlevenden.
redactie vk
maandag 20 mei 2024 om 07:01 aangepast 07:58
De helikopter met aan boord president Raisi stijgt op in Oost-Azerbeidzjan.
De helikopter met aan boord president Raisi stijgt op in Oost-Azerbeidzjan. beeld anp

‘We kunnen het wrak zien liggen en de situatie ziet er niet goed uit’, vertelde het hoofd van hulporganisatie de Rode Halve Maan (het Iraanse Rode Kruis), Pir Hossein Kolivand, tegen de Iraanse staatstelevisie. Volgens persbureau Reuters zou het toestel tegen een bergtop zijn gevlogen en zijn uitgebrand.

De helikopter, met aan boord naast Raisi ook minister van Buitenlandse Zaken Hossein Amir-Abdollahian en zeven anderen, verongelukte zondag toen deze in zware mist bergachtig terrein doorkruiste, zo vertelt een Iraanse functionaris aan persbureau Reuters. Reddingswerkers hadden moeite de plaats van het incident te bereiken. Het ongeluk gebeurde op de terugweg van een bezoek aan Oost-Azerbeidzjan, een Iraanse provincie aan de..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Biden sprak van ‘een routekaart voor een duurzaam staakt-het-vuren en de vrijlating van alle gegijzelden’.

Biden komt met een driestappenplan dat einde moet maken aan de oorlog in Gaza

De Amerikaanse president Joe Biden heeft een driefasenplan gepresenteerd voor Gaza, te beginnen met een onmiddellijk maar tijdelijk staakt-het-vuren. Wat is zijn plan?

Ollongren vraagt overige landen die wapens leveren, het standpunt te delen.

Ollongren: Oekraïne mag met Nederlandse wapens Russische doelen aanvallen

Nederland steunt de opvatting dat Oekraïne met buitenlandse wapens doelen in Rusland mag aanvallen. Het demissionaire kabinet reageert instemmend op uitlatingen van deze strekking in andere landen.

Trump zwaait - omringd door beveiligers van de Secret Service - naar zijn aanhangers bij het verlaten van de Trump Towers. Als hij celstraf krijgt, moet die dienst hem ook in de gevangenis 24 uur per dag beveiligen.

Zeker is dat Trump straf krijgt, maar het historische vonnis brengt de VS ook op onontgonnen terrein

Als eerste oud-president ooit is Donald Trump veroordeeld voor strafbare feiten. De jury acht bewezen dat hij het betalen van zwijggeld aan een pornoster op frauduleuze wijze heeft verdoezeld.

Tegenover de Trump Towers hebben zich aanhangers van de oud-president verzameld. ‘Deze veroordeling is een lachertje.’

Trump-aanhangers zijn niet onder de indruk van zijn veroordeling: 'Dit gaat hem alleen maar stemmen opleveren'

Het vonnis tegen Donald Trump is amper uitgesproken of hij gebruikt het als campagnemiddel. Dat werkt, is te zien bij de menigte die zich heeft verzameld bij Trump Tower in New York. Ook zijn tegenstanders zien zich in hun gelijk bevestigd.

De elektronische stemmachines worden uitgedeeld voor de laatste fase van de Indiase verkiezingen, op 1 juni. Op 4 juni worden alle stemmen geteld

Hoe de grootste verkiezingen ter wereld een lelijke smet opliepen en in India nu angst oproepen

Op de laatste dag van de verkiezingen in India bepalen de kiezers of de hindoepartij van premier Modi een tweederdemeerderheid krijgt. Maar Modi heeft twijfel gezaaid met omstreden moslimvijandige opmerkingen.

'Don de crimineel': de veroordeling van Trump  leidde in New York tot feestelijke reacties.

Trump kwam lange tijd overal mee weg, maar werd deze week ingehaald door de realiteit

Trumps veroordeling in de zwijggeldzaak zorgt voor een flinke barst in zijn onaantastbare imago en draagt bij aan zijn martelaarscomplex. Toch is de ontevredenheid onder zijn kiezers over deze uitspraak ook te begrijpen.