© Isosport

“Er zijn te veel vraagtekens”: geloof in landstitel is ver weg bij Union na gelijkspel tegen Club Brugge

Union is zo goed als uitgeteld in de titelstrijd. Mathematisch kan het nog, maar het geloof in de landstitel is ver weg.

Valerie Van Avermaet

Of hij nog in de titel gelooft? Union-trainer Alexander Blessin antwoordde niet meteen ja op onze vraag. “Mathematisch kan het nog. Ik ben altijd positief. Al is dat moeilijk een uur na de wedstrijd. Morgen/dinsdag zal ik naar de stand kijken en naar de gezichten van mijn spelers. Ik zal proberen om mijn positieve energie over te brengen op hen. We kunnen nog eerste of tweede worden. Dan spelen we Champions League. Voor de fans en voor de club moeten we nog twee keer alles geven. Hoe klein de kans ook is, we moeten ze grijpen.”

Geen volmondige en overtuigende ja dus. Plots spreken ze bij Union voor het eerst dit seizoen zelfs over de tweede plaats. Veelzeggend. Het is enkel met de moed der wanhoop en tegen beter weten in dat ze er nog een beetje in geloven bij Union. Puur theoretisch kan het immers inderdaad nog. Al moet Union dan wel zes op zes pakken en mogen zowel Club Brugge als Anderlecht maximaal drie op zes pakken de laatste twee speeldagen.

Of het dan voelt als een mission impossible? “Tja, er zijn redenen waarom je dat zou kunnen zeggen”, zuchtte Blessin. “Er zijn te veel factoren die nu mee moeten zitten voor ons om de titel te winnen. Het is niet dat we een nieuwe kans krijgen als Club Brugge wint van Anderlecht. Zelfs dan moet alles meezitten in de andere matchen én we moeten zelf de twee overige wedstrijden winnen. Er zijn te veel vraagtekens.”

Het echte geloof in de titel is dus weg na de 2-2 tegen Club Brugge. Al weten we het in het voetbal nooit. Het Union-publiek is alleszins dankbaar dat er met de beker toch een eerste prijs in 89 jaar binnen is. Tien minuten na affluiten scandeerden ze nog luidkeels de naam van trainer Blessin. De Duitser ging daarop nog eens op zijn eentje de fans groeten. Het wederzijds respect is bijzonder groot. Daarna ging de blik van de trainer richting hemel. Blessin besefte toen al dat dit een mission impossible is.

Al zoekt hij ook nu geen excuses. “Vermoeidheid? Club Brugge heeft ook een lang seizoen achter de rug. Het gaat erom wat de mindset is. Het laatste kwartier konden mijn spelers toch nog stevig lopen.” Al zitten enkele spelers bij Union toch steeds meer op hun tandvlees. Met een play-offronde in de Europa League, met Europese overwintering, met de bekerfinale. Union telt al 56 wedstrijden. Onder andere Cameron Puertas speelde nagenoeg alles. Dat begint te wegen. Afwachten of Union tij nog kan keren tijdens de laatste twee wedstrijden…

© BELGA

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer