© atv

Stad lanceert nieuwe campagne tegen zwerfvuil: “Te lui, te zat of te dom, dat zijn geen excuses”

Antwerpen -

Antwerps schepen van Stads- en Buurtonderhoud Els van Doesburg (N-VA) lanceert op het Droogdokkenpark een nieuwe campagne tegen zwerfvuil: “Te lui, te zat of te dom om jouw vuilnis in de vuilnisbak te gooien?”

Het is spijtig genoeg een terugkerend fenomeen geworden: bij mooi weer zakken de Antwerpenaars af naar de parken, maar als ze weer vertrekken lijkt het park wel een stort. De nieuwe campagne tegen zwerfvuil wijst mensen op hun verantwoordelijkheid: “Er zijn geen excuses om afval gewoon op de grond achter te laten”, zegt schepen Els van Doesburg. “Dat willen we met deze campagne duidelijk maken. Het is respectloos voor diegenen die het later moeten opruimen. Met deze campagne spreken we de mensen aan op hun vetzakkenmentaliteit.”

Grote billboards komen in Park Spoor Noord, het Droogdokkenpark en de Groenplaats. Daarnaast zullen op verschillende plekken in de stad affiches verschijnen met dezelfde boodschap.

© Stad Antwerpen

“Jaarlijks wordt er in Antwerpen meer dan 15.000 ton sluikstort en zwerfvuil opgeruimd. Dat kost de stad ruim 37 miljoen euro”, zegt Van Doesburg. “Dit is geld dat we beter voor andere zaken kunnen gebruiken.”

Het is de zoveelste campagne rond zwerfvuil en sluikstort. Hebben ze effect? “Effect of niet, ik heb het gevoel dat we dit moeten blijven doen. De toon van deze campagne is ook forser. Je moet mensen blijven wijzen op hun gedrag.”(svw)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Els van Doesburg