Direct naar artikelinhoud

Moskou start campagne voor vrijlating vermeende Russische spionne

Maria Boetina poseert met een wapen in Moskou. De 29-jarige Russische werd maandag aangehouden. Ze studeerde in de VS en is actief geworden in de wapenlobby en mogelijk ook de Republikeinse Partij. De aanklagers beschuldigen haar van spionage en van pogingen te werken voor een buitenlandse staat.Beeld EPA

De Russische regering is een internetcampagne begonnen voor de vrijlating van Maria Boetina, die in de VS is aangehouden op verdenking van spionage. 

Het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken heeft zijn profielfoto op Twitter veranderd met een foto van de Russin met de tekst #FreeMariaButina. Volgens Moskou is haar arrestatie politiek gemotiveerd.

Maria Butina is aanwezig bij een vergadering van een expertengroep van de Russische regering.Beeld EPA

De 29-jarige Boetina werd maandag aangehouden. Ze studeerde in de VS en is actief geworden in de wapenlobby en mogelijk ook de Republikeinse Partij. De aanklagers beschuldigen haar van spionage en van pogingen te werken voor een buitenlandse staat. 

Ze riskeert zeker tien jaar cel. Ze had volgens de aanklagers contacten met leden van de Russische inlichtingendienst FSB.

Twitter bericht wordt geladen...