Dringende omleiding op N 719 Weg naar Helchteren

Omwille van het gevaar van een wegverzakking op de Weg naar Helchteren (N719) in Meeuwen wordt het rijvak richting Helchteren, ter hoogte van de het kruispunt met de Beemdstraat afgesloten. Dit omwille van de veiligheid. De gewijzigde verkeerssituatie gaat vanavond, na het spitsuur, nog in.

rdr

Marco Goossens, schepen van verkeer: “Een pompput van Aquafin is waarschijnlijk beschadigd waardoor de wegverzakking veroorzaakt wordt. We hebben deze middag met alle partijen - Aquafin, Agentschap Wegen en Verkeer, De Lijn en de politie - rond de tafel gezeten om de situatie te bekijken. Gezien dat de situatie snel kan verergeren is meteen de beslist om de omleiding direct na het spitsuur in te laten gaan. De situatie zal dagelijks bekeken worden en er is een aannemer aangesteld om de wegverzakking zo snel mogelijk te herstellen."

Hierdoor zal het verkeer komende vanuit Bree, omgeleid worden via de Peerderbaan en Elzenstraat (- 3,5 T). Het zwaar verkeer (+ 3,5T) wordt omgeleid via Peer. Het verkeer komende vanuit Helchteren kan gewoon doorrijden. Op de Peerderbaan zal er met beurtelingse verkeerslichten gewerkt worden ter hoogte van de Elzenstraat. De Elzenstraat wordt bovendien éénrichtingsverkeer en verkeerslichten vanaf de Weg naar Helchteren. De bewoners van de Elzenstraat worden vandaag nog via een brief op de hoogte gebracht van de nieuwe verkeerssituatie. Alle gebruikers van De Lijn die de bus nemen (richting Hechtel/Peer) op de Weg naar Helchteren en in de Elzenstraat stappen best op aan de kerk in Meeuwen centrum.”

Lees meer in Het Belang van Limburg

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer