Direct naar artikelinhoud

Schutter opent vuur in bank in Florida: vijf doden

Het filiaal van de SunTrust Bank in Sebring waar de schietpartij zich voordeed.Beeld AP

In Sebring, een stadje in de Amerikaanse staat Florida, heeft een man in een bankkantoor het vuur geopend op aanwezigen. Daarbij kwamen vijf mensen om. De verdachte kon worden gearresteerd.

en

Het was de schutter die vanmiddag omstreeks 12.30 uur lokale tijd zelf naar de politie belde met de boodschap dat hij schoten had afgevuurd in het gebouw. Hij was het filiaal van de SunTrust Bank in Sebring, een stadje met zo’n 10.000 inwoners, binnengewandeld en begon om zich heen te schieten.

Agenten gingen ter plaatse en probeerden met hem te onderhandelen, maar zonder resultaat. Uiteindelijk bestormde een SWAT-team het gebouw en de verdachte gaf zich uiteindelijk over. Hij werd gearresteerd.

Vijf dodelijke slachtoffers

Bij het betreden van het gebouw troffen de agenten vijf dodelijke slachtoffers aan. Het is momenteel nog onduidelijk of het om medewerkers of klanten gaat en of er ook nog gewonden vielen. Over de identiteit van de slachtoffers gaf de politie geen informatie vrij. 

De schutter werd ondertussen geïdentificeerd als de 21-jarige Zephen Xaver, die zelf in de regio van Sebring woont. Over zijn motief is nog niets bekend, wel gaf de politie alvast een mugshot van de schutter vrij:

Twitter bericht wordt geladen...

Op de onderstaande beelden is te zien hoe Xaver wordt weggeleid door de politie.

Twitter bericht wordt geladen...