De kinderen kunnen genieten van verschillende circusshows.© Victoriano Moreno

Iedereen welkom op het Kroonplein voor de circusdag van 28 april

Merksem -

Clowns met gekke goocheltrucs, ballonnen in alle maten en vormen: met workshops, doorlopende activiteiten en circusvoorstellingen wordt het Kroonplein omgetoverd tot het Circusplein op zondag 28 april.

Je kan van 13 tot 17 uur knutselen, circustechnieken leren van Ell Circo D’ell Fuego, balanceren op een koord, rijden op een eenwieler, je laten versieren met grime of een airbrushtattoo en duiken in de voorleesverhalen en boeken van de Bibmobiel.

De kinderen kunnen ook zelf circuskunstjes aanleren.© Victoriano Moreno

Er zullen zoetigheden naar hartenlust zijn en ook de horeca rondom het Kroonplein zwiert zijn deuren open.

Planning

De circusvoorstellingen hebben een begin en einduur. De energieke show van Gekke Jorre met zijn indrukwekkende goocheltrucs loopt van 13.30 tot 14.15 uur.

Aansluitend komt Tyno de Ballonombuiger om de mooiste dieren en voorwerpen te creëren uit lange, soepele ballonnen. Hij gooit alles terug in zijn driewieler en vertrekt tegen 16.15 uur.

Naar het einde van de circusdag lijken alle artiesten al verdwenen. Tijdens de show ‘Waar is iedereen’ probeert het stuntelige circushulpje alvast van start te gaan om 16 uur en geeft het beste van zichzelf tot 16.45 uur.

De circusdag op zondag 28 april is volledig gratis en er is geen inschrijving nodig. (mdcl)

De circusdag loopt van 13 tot 17 uur.© Victoriano Moreno

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners