© Filip Spoelders

Disneyparadijs breidt uit en krijgt hoog bezoek: “Hij is dé bekendste Disneykunstenaar”

Een goed anderhalf jaar na de opening van een tijdelijke Disneywinkel door DNexus, is het definitieve Disneyparadijs in Edegem nu klaar. Ook een galerie is op komst en men verwacht hoog bezoek in het najaar.

Filip Spoelders

In de zomer van 2016 opende DNexus, naast zijn filiaal in de Antwerpse Hoogstraat, een tweede winkel voor Disneyliefhebbers in de Doelveldstraat van Edegem. Zaakvoerder Tom Van Gool gaf toen al aan dat de winkel nog stevig moest veranderen. Daarbij werd nu een grote stap gezet.

“De definitieve winkel in de rechterzijde van ons pand is nu helemaal ingericht en ademt die echte Disneysfeer uit die je ontdekt in de souvenirwinkeltjes van bijvoorbeeld Disneyland. De eerste periode van onze winkel in Edegem is trouwens erg goed geweest. We openden deze zaak onder meer om mensen aan te spreken die niet graag naar de stad gaan. We krijgen ook veel echte fans en verzamelaars over de vloer die soms twee tot drie uur blijven omdat het hier zo ruim is”, geeft Tom aan.

Zelf is hij steeds op zoek naar nieuwe figuurtjes en leveranciers om zijn collectie zo breed mogelijk te houden.

“Momenteel is het figuurtje Stitch erg populair. Maar ook de klassiekers zoals De Kleine Zeemeermin, Sneeuwwitje, Lady en de Vagebond en Beauty and the Beast blijven erg populair. Verrassend is dat de meest bekenden zoals Mickey en Minnie Mouse hier minder hoog scoren dan in andere landen.”

Pronkstukken

© RR

Over enkele weken opent in de ruimte waar tot voor kort de tijdelijke winkel was een galerie met pronkstukken om aan de muren te hangen. Achter die galerie komt nog een ruimte voor de collecties van Star Wars en Marvel. Er zal dan ongeveer 160 vierkante meter Disneyplezier zijn.

“Zeker dit laatste deel moet voor zondag 11 november klaar zijn, want op die dag verwachten we de Amerikaan Jim Shore. Hij is dé bekendste Disneykunstenaar. Momenteel maakt hij met Disney Traditions de meest populaire collectie figuurtjes. Ze worden gemaakt uit kunsthars, maar Jim werkt ze af alsof ze uit hout worden gebeiteld. De man doet een Europese tour, waarbij hij één winkel in België, één in Duitsland en één in Nederland bezoekt. Hij komt dus enkel naar onze winkel in Edegem en dat zal voor een grote toeloop zorgen. Er zijn nu al Disneyfans uit Zuid-Frankrijk een hotel aan het zoeken in de buurt voor deze periode om erbij te kunnen zijn. De Amerikaan komt voor een signeersessie en tijdens dat moment zal er bij ons een exclusief beeldje voor de negentigste verjaardag van Mickey Mouse te koop zijn”, blikt Tom Van Gool trots vooruit.

Maar eerst kunnen de mensen uit Edegem en omstreken de winkel ontdekken. Op zaterdag 2 juni houdt hij een opendeurdag met een drankje. Vanaf 11.30u is iedereen welkom.