© AP

Koning Charles geeft militaire functie door aan kroonprins William

De Britse koning Charles III heeft een van zijn militaire titels overgedragen aan zijn troonopvolger prins William. De vorst droeg maandag aan zijn oudste zoon het erecommando van het Army Air Corps over, dat hij zelf zo’n 30 jaar bekleedde. Prins William is nu hoofd-kolonel van het gelijknamige korps.

wver
Bron: BELGA

De 75-jarige koning Charles en de 41-jarige William zijn op foto’s te zien voor een gevechtshelikopter op een militair vliegveld in Zuid-Engeland. Volgens de BBC gaat het om een zeldzame gezamenlijke afspraak - de Britse royals reizen meestal apart en gaan zelden ergens samen naartoe. 

Volgens het Britse persbureau PA had de eer ook naar Charles’ jongere zoon prins Harry (39) kunnen gaan, die zelf bij de troepen diende maar zich een paar jaar geleden terugtrok uit zijn koninklijke taken.

LEES OOK. Koning Charles verklapt details over zijn kankerbehandeling tijdens gesprek met veteraan

Koning Charles, die kanker heeft, vertoont zich de afgelopen twee weken weer meer in het openbaar. Na de aankondiging van zijn ziekte enkele maanden geleden ging hij door met het uitvoeren van staatszaken, maar onthield hij zich enige tijd van publieke optredens.

© via REUTERS

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER