© bert foubert

Chauffeur ontsnapt aan dood na uitglijder op E17

Tijdens de tweede ‘sneeuwdag’ is een chauffeur ontsnapt aan de dood toen zijn auto op de E17 in Sint-Niklaas onder een oplegger schoof. Recreatieoord De Ster moest de deuren sluiten omdat er tientallen bomen bezweken onder het gewicht van de sneeuw.

bert foubert

Na de sneeuw zorgde vooral het gladde wegdek dinsdag voor heel wat verkeersellende. Het zwaar- ste ongeval gebeurde om 12u op de parallelweg van de E17 in Sint-Niklaas. Een trucker reed er in de richting van Antwerpen toen zijn vrachtwagen ter hoogte van het klaverblad in schaar ging. De trekker dook de gracht in en de oplegger kwam dwars over de rijbaan te staan. Een jonge chauffeur die met zijn Volkswagen achter de vrachtwagen reed, schoof met de snuit van zijn wagen onder de oplegger. Die verpulverde de voorruit van de auto en boorde zich in de wagen. De bestuurder kroop door het oog van de naald en werd zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis. Hij was niet in levensgevaar.

Het opschrift ‘This truck brings luck’ op de ­oplegger van de vrachtwagen maakte het beeld langs de autostrade nog pijnlijker. De bestuurder van de vrachtwagen kwam er met de schrik vanaf. Door het ongeval was de brandstoftank van zijn truck opengescheurd. De brandweer kwam ter plaatse om de gelekte diesel op te kuisen.

Veertigtal bomen gekapt

Op en rond recreatieoord De Ster in Sint-Niklaas was dinsdag ook de interventie van de hulp­diensten vereist. Zowel op de parking als op het ­domein zelf waren er heel wat bomen bezweken onder het gewicht van de sneeuw. De directie van De Ster ­besliste daarom om de deuren van het ­domein, dat al sinds maandag om 15u dicht was voor het ­publiek, verder gesloten te houden.

“Een dertig- à veertigtal bomen kwam naar ­beneden en nog heel wat andere hingen vervaarlijk scheef”, stelde directeur Pieter Debaets vast. “De situatie langs de paden was niet meer veilig. We hebben dinsdag heel de dag gevallen bomen versneden om ervoor te zorgen dat we het domein vandaag opnieuw kunnen openstellen. We gaan bekijken hoe we er in de toekomst voor kunnen zorgen dat in dit soort situaties een wandeling langs de vijver en sneeuwpret toch nog mogelijk zijn.”