Europees record in Mechelen: met 89 nationaliteiten aan ontbijttafel

In Mechelen is zondagmorgen het Europees record gebroken om zo veel mogelijk nationaliteiten aan een ontbijttafel te krijgen. Uit 89 landen in de wereld zaten er mensen rond de tafel.

Sven Van Haezendonck

Met een ‘Feest van het brood’ wilden ondernemers Veerle De Wael en Inneke Vos het wereldrecord breken. Dat stond op naam van Abu Dhabi met 101 nationaliteiten. “We moesten er 102 hebben. Dat is jammer genoeg net niet gelukt, maar het was wel een superfijn feest. Wij hebben hier 89 nationaliteiten rond de tafel gekregen, waarmee wel het Europese record gesneuveld is”, zegt Inneke Vos.

Dat Europese record werd eerder dit jaar gevestigd in het Italiaanse Napels met 54 nationaliteiten. Bijna duizend mensen kwamen zondag op de speelplaats van het Sint-Romboutscollege ook ontbijten, wat het evenement tot een kleurrijk wereldfeest maakte.

“Dit is zo mooi, het is Mechelen op z’n best. Volgend jaar moeten we dat wereldrecord breken en het zal ons lukken”, zegt burgemeester Bart Somers (Open Vld). In Mechelen alleen al wonen 138 nationaliteiten. “Er zijn al mensen die aangeboden hebben om zelf een gerecht van hun land te maken. Maar eerst gaan we even bekomen en genieten van dit record”, zegt Inneke Vos nog.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER