Direct naar artikelinhoud
MH370

Maleisië wil opnieuw zoeken naar MH370

Een vrouw laat een boodschap achter op een spandoek tijdens een herdenkingsbijeenkomst in Maleisië.Beeld EPA

Maleisië wil toch weer gaan zoeken naar het vermiste toestel van Malaysia Airlines. Vlucht MH370 verdween ruim drie jaar geleden in het zuiden van de Indische Oceaan, op weg naar Peking vanaf Kuala Lumpur, met 239 mensen aan boord. De zoektocht werd eerder dit jaar gestaakt.

Maleisië, Australië en China hebben al die tijd vruchteloos gezocht. De landen besloten begin dit jaar de speurtocht, die in totaal zo'n 130 miljoen euro kostte, stop te zetten. 

Maleisië is nu onderhandelingen gestart met het Amerikaanse bedrijf Ocean Infinity om een nieuwe zoektocht op te starten, zo meldt een onderminister. Ook de Nederlandse bodemonderzoeker Fugro heeft hulp aangeboden, maar is momenteel niet betrokken in de onderhandelingen. 

Mysterie

De verdwijning van de MH370 is een van de grootste mysteries in de geschiedenis van de luchtvaart. Er zijn alleen drie brokstukken van het vliegtuig gevonden, die waren aangespoeld op de eilanden Mauritius, het Franse Réunion en een eiland voor de kust van Tanzania. Tijdens de speuractie werd meer dan 120.000 vierkante kilometer van de oceaanbodem afgezocht, op duizenden kilometers afstand van Australië.