Een jongeman uit Arendonk stond terecht voor agressie tegen de politie.© Bart Van den Langenbergh

Twintiger geeft vuistslag aan politie: “Zijn alcoholproblematiek wekt agressie op”

Arendonk -

Een twintiger uit Arendonk stond terecht omdat hij op 5 januari tijdens ruzie met zijn broer een vuistslag in het gezicht van een politie-inspecteur gaf. “Als hij onder invloed van alcohol is, heeft hij zichzelf niet meer onder controle”, stelde het parket.

Enkele inspecteurs van de politiezone Kempen Noord-Oost rukten op 5 januari van dit jaar uit naar het adres van S.B., een twintiger uit Arendonk. Tijdens een familiale ruzie was hij met zijn broer op de vuist gegaan. Eenmaal de politie ter plaatse was, gedroeg de jongeman zich erg geagiteerd en dreigend tegenover de agenten. De beklaagde was gewond, maar weigerde medische verzorging. Voor de ogen van de ambulanciers gaf hij een vuistslag in het gezicht van een agent. Hij spuwde ook meermaals in het gezicht van de politiemensen.

“Zowel zijn moeder als broer verklaarden dat S.B. onder invloed was thuisgekomen. Hij kampt met een drank- en drugsproblematiek”, zei openbare aanklager Ellen De Ketelaere op de correctionele rechtbank in Turnhout. “In de cel heeft hij meermaals met zijn vuisten tegen de muren geslagen. De cel hing volledig onder het bloed. Zijn alcoholproblematiek wekt agressie op. Als hij onder invloed is, heeft hij zichzelf niet meer onder controle.”

Voorwaarden

S.B. liep eerder al een veroordeling op, maar het Openbaar Ministerie wil de deur nog op een kier laten staan. De aanklager vroeg de rechtbank om S.B. een autonome probatiestraf op te leggen. Hij moet zich dan gedurende een periode aan voorwaarden houden zoals het aanpakken van zijn alcohol- en drugsproblematiek.

“Ik werk al volop aan mijn alcoholverslaving”, beweerde S.B. op de rechtbank. “Ik neem dagelijks medicatie die me ziek maakt zodra ik een slok alcohol drink.” De rechter velt een vonnis op 27 mei. (bvdl)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Arendonk