De Neteleiding is aan vervanging toe.© Gemeente Mol

Vlaamse overheid verleent omgevingsvergunning voor vervangen Neteleiding

Mol -

De Vlaamse Overheid heeft een vergunning verleend om de Neteleiding te vervangen. De leiding, die momenteel bestaat uit een asbestcement, voert gezuiverd bedrijfsafvalwater af van de tweede Belgoprocess-site naar de Molse Nete. Buurtbewoners tekenden eerder al beroep aan tegen deze beslissing.

De Neteleiding is een ondergrondse afvoerleiding die gezuiverd bedrijfsafvalwater afvoert naar de Molse Nete. De leiding is onmisbaar voor de werking van de nucleaire reactor BR2 van het nucleair onderzoekscentrum SCK-CEN en de verwerkingsinstallatie CILVA van Belgoprocess.

LEES OOK. Kempisch Forum voor Atoomstop en bewoners voeren actie tegen nucleaire overstromingen Molse Nete: “Waarden zijn 500 keer hoger dan normaal”

De leiding loopt van de tweede site van Belgoprocess naar het lozingspunt ter hoogte van Ezaart in de Molse Nete. De totale lengte van de leiding bedraagt 10 kilometer. De leiding loopt voor een groot deel door bos- en landbouwgebied, maar grenst op sommige plaatsen aan bebouwde percelen of loopt onder bestaande verharde wegen door. Het vervangen van de Neteleiding verloopt in verschillende fasen. Belgoprocess plant de voorbereidende werken in het vierde kwartaal, zodat de effectieve start midden 2025 gepland kan worden. Verdere informatie over de loop van de werken volgt in aanloop naar de start van de werkzaamheden. (sg)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners