maandag 20 augustus 2018 - Jupiler Pro League
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

KRC Genk - Charleroi 3-1

Joseph Paintsil. JG

Paintsil maakt debuut

Precies op het uur mocht Joseph Paintsil (foto) de licht geblesseerde Leandro Trossard komen aflossen. De kleine Ghanees imponeerde meteen met enkele geslaagde rushes en diep in de tweede helft solliciteerde hij zelfs naar zijn eerste doelpunt. “De doelman zat er nog goed tussen”, zuchtte Joseph Paintsil, die zijn voorbereiding grondig verstoord zag door een enkelblessure. Vorige maandag speelde hij bij de beloften zijn eerste minuten voor zijn nieuwe werkgever.

“Zaterdag kwam de coach mij zeggen dat ik speeltijd zou krijgen tegen Charleroi. De honger om te spelen was bijzonder groot. Ik denk dat ik redelijk mijn plan getrokken heb. Ik heb vooral hard gewerkt. Of ik een verschil merkte met de Hongaarse competitie? Absoluut, hier wordt veel sneller gespeeld.”(edg-foto jg)

OSV huldigt Gerits - Voor de aftrap werd AD Erik Gerits door het OSV gevierd voor zijn 50ste verjaardag. Hij kreeg een shirt, gesigneerd door de voorzitters van de supportersclubs die lid zijn van het OSV. (rco)

Geen Zhegrova en Seigers - Seigers en Zhegrova haalden deze keer de selectie niet. Voor de vleugelaanvaller allicht een kleine wake-up call na een mindere invalbeurt in Poznan. (rco)

Contract voor 16-jarigen - Genk heeft opnieuw twee 16-jarigen uit de eigen academie onder contract gelegd. Het gaat om middenvelder Marouane Balouk en rechtsachter Yunus Bahadir. (rco)

Bröndby verliest thuis - Bröndby, donderdag de Genkse tegenstrever in de play-offs van de Europa League, leed gisteren een verrassende thuisnederlaag tegen Esbjerg (0-1). Yuri Yakavenko maakte vijf minuten voor tijd de enige goal. Bröndby staat met 10 op 18 op de vierde plaats. (mg)

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws