Direct naar artikelinhoud
Londen

"Terreurverdachte Londen is man uit Soedan"

De politie arresteerde de man direct na het incident bij het parlementsgebouw in Londen.Beeld REUTERS

De Britse autoriteiten hebben de identiteit achterhaald van de man die gisteren inreed op voetgangers en fietsers bij het parlement. Het gaat volgens bronnen rond de regering om de 29-jarige Salih Khater, die in Birmingham woonde. Hij is een Britse burger die oorspronkelijk uit Soedan komt.

De politie arresteerde de man direct na het incident bij het parlementsgebouw in Londen. Een auto raakte daar meerdere mensen en kwam vervolgens tot stilstand tegen een veiligheidsbarrière. Drie mensen raakten gewond. De politie deed in de nasleep van het incident invallen in drie panden in Birmingham en Nottingham. 

Niet bekend bij veiligheidsdienst

De 29-jarige verdachte kwam vijf jaar geleden vanuit Soedan naar Groot-Brittannië. De antiterreurpolitie wil de naam van de verdachte niet bevestigen, hij wordt verdacht van een terreurdaad. Volgens de krant The Telegraph was Khater winkelmanager in Birmingham. Hij zou gekend zijn bij de lokale politie, maar niet bij de antiterreurpolitie.

Volgens de Daily Mail zou de dader maandagavond in Londen hebben rond gereden in de buurt van toeristische trekpleisters. Dinsdagochtend rond 7.30 uur reed een wagen in op de veiligheidsbarrières rond het Britse parlement. 

Volgens de Times onderzoekt de politie of er een verband is tussen Khater en Khalil Masood, de dader van een gelijkaardige aanslag in maart vorig jaar waarbij vijf mensen om het leven kwamen. Masood woonde ook in Birmingham.