Dj-broers Mathias en David Roelandt voor het eerst op Tomorrowland zonder overleden broer

© DBA

Een moment onder broers om te koesteren. Mathias (20) en ­David (27) Roelandt speelden zaterdag voor de eerste keer op het hoofdpodium van Tomorrowland. Een euforische ervaring, maar tegelijk een emotionele horde. Hun broer en derde groepslid Maxim overleed in maart bij een verkeersongeval. “Hier staan zonder hem valt zwaar. Maar muziek is onze passie. Dat mogen we niet opgeven. En Maxim dragen we altijd met ons mee.”

Dennis Van Goethem

Zaterdagmiddag, even voor 15 uur. Ondanks het vroege uur staat er al een stevige meute voor de mainstage van Tomorrowland, wanneer Curtis Alto aan z’n set begint. Voor de Gentse broers Mathias en David Roelandt is het hun derde keer in Boom, de eerste keer op het grote podium. Alles loopt gesmeerd, tot halfweg plots het geluid uitvalt. Een technisch foutje. Maar tien tellen later zetten Mathias en David hun show voort alsof niets is gebeurd. Een tik op de schouders, even een grijns uitwisselen en verder genieten. Geen vuiltje aan de lucht.

Wanneer de broers weer backstage staan, ogen ze ontspannen. Bijna té relaxed, zelfs. “Maar we voelen ons euforisch”, zegt David. “Zo’n hapering in de set zal bij ons niet gauw de sfeer wegnemen. We hebben alles gegeven, dus onze energie is even op.”

Een perfecte middag, of toch bijna. Want zonder het noodlot had Curtis Alto met drie broers op Tomorrowland gespeeld. Eerder dit jaar, op 2 maart, kwam Maxim Roelandt op 24-jarige leeftijd om het leven bij een verkeers­ongeval. En dat net op een prille piek in zijn carrière: een week eerder stond Maxim nog met zijn twee broers in de Lotto Arena, als voor­programma van The Chainsmokers. Mathias en David verwerkten het verdriet in alle stilte en verdwenen van het voorplan. “Ze verloren hun broer, hun beste vriend en hun derde bandlid”, zei het management. Even leek het einde van Curtis Alto een feit.

Twee maanden na het ongeval namen Mathias en David een besluit: ze gingen toch voort, als duo. “Een gemakkelijke beslissing was dat niet”, vertelt Mathias. “Maar het was de enige juiste. Muziek is onze passie, van David, mezelf én van Maxim. Zoiets mag je niet opgeven. We hebben ambitie en die willen we nastreven. Maar we doen het ook voor Max, natuurlijk.”

“Hier vandaag met twee staan, valt zwaar. Bij sommige nummers of bepaalde drops in onze set denken we automatisch aan Maxim. Maar gisteren was het ook moeilijk, en volgend jaar zal het dat ook nog zijn. Dat verandert nooit. Belangrijk voor ons is dat we onze gevoelens in intieme kring kunnen verwerken. We vinden het belangrijk om positief te blijven. Maxim is er niet meer, maar aan onze drive is niets veranderd. Die volle honderd procent goesting, die Maxim ook had, hebben we nog steeds. En Maxim dragen we altijd met ons mee. Hij blijft deel uitmaken van ons verhaal.”

Zakenbankier

Curtis Alto geeft dus niet op. Als het aan hen ligt, staan ze volgend jaar terug op Tomorrowland. En het jaar nadien. “We zijn superdankbaar voor de kansen die we krijgen”, zegt Mathias. “Ik mag iedere dag mijn passie uitoefenen én kan dat delen met mijn broer. Van die dingen moet je genieten, hebben we intussen geleerd.”

David gaf zelfs een knappe job op om zijn droom te realiseren. “Die knoop heb ik vrij snel doorgehakt. Ik werkte als zakenbankier, maar wilde me volledig focussen op onze muziek. Maxim, Mathias en ik hadden van bij de start het gevoel dat we voor onze droom moesten gaan. We staan nog maar aan het begin, dat weet ik wel. Maar we kunnen nog enorm groeien. En daar werken we elke dag aan: Mathias en ik zitten iedere dag in ons repetitiehok en schrijven constant nieuw materiaal. Concrete doelen of een uitgeschreven stappenplan hebben we niet. We willen niet per se op dát podium van dát festival staan. Bij ons draait het om het idee dat achter Curtis Alto schuilt. We willen dat mensen weten wie we zijn en waar we voor staan: passie, optimisme en enthousiasme.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer