Sihame El Kaouakibi wordt ‘running mate’ van Bart Somers bij Open Vld

Sihame El Kaouakibi (32) van het Antwerpse jongeren- en dansproject Let’s Go Urban krijgt de tweede plaats op de Vlaamse lijst van Open Vld in Antwerpen, na Mechels burgemeester Bart Somers.

doro

De partij heeft daarmee dan toch een ‘wit konijn’ te pakken in Antwerpen, zij het niet voor het lijsttrekkerschap voor de Kamer. El Kaouakibi is nieuw bij de liberalen, maar zetelde wel al voor Open Vld in de raad van bestuur van de VRT.

© Photo News

“Ik ben een doener”, zegt de Antwerpse. “Ik heb letterlijk van socio-economische thema’s en innovatie mijn missie gemaakt. Met de projecten Let’s Go Urban Academy en WannaWork probeer ik iedereen, jongeren, ouders, onderwijs en ondernemers te laten samenwerken. Dat ik mij nu verkiesbaar stel, voelt als een logische stap om dat ook in de politiek te stimuleren.”

Bart Somers

“Wat Bart doet in Mechelen, daar heb ik bewondering voor. Bart voert een sterk inclusief beleid, met veel aandacht voor jongeren, diversiteit, onderwijs en ondernemen. Daardoor heeft hij zijn stad en het samenleven in zijn stad sterk verbeterd.”

Bart Somers is opgetogen met Sihame El Kaouakibi als ‘running mate’. “Sihame is jong, gepassioneerd én heeft een bewezen trackrecord in ondernemen met een maatschappelijke, sociale en economische insteek. Ze heeft een sterk emancipatorisch pleidooi naar jongeren. Ze geeft hen kansen en doet hen geloven in hun eigen kunnen. Dat is een bij uitstek positief, optimistisch en liberaal verhaal.”

Gemeenteraadsverkiezingen

Naar aanleiding van de gemeenteraadsverkiezingen in oktober zat Sihame nog bij ons op de redactie om haar visie te geven over de Antwerpse politiek. Die beelden kan u hieronder nog bekijken.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

© Photo News

© Photo News

© Photo News

© Photo News

© Photo News

© Photo News

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Verkiezingen Vlaanderen 2019