Antwerpse raadkamer buigt zich over verwijzing van “Meirterrorist”

De raadkamer in Antwerpen buigt zich donderdag over de vraag tot verwijzing van Mohamed R. De veertiger uit Frankrijk zorgde vorig jaar voor opschudding toen hij aan hoge snelheid over de Antwerpse Meir reed. Er werd eerst gedacht dat hij een aanslag wilde plegen, maar hij bleek uiteindelijk geen terroristische motieven te hebben.

Mohamed R. werd op 23 maart 2017 gearresteerd, nadat getuigen hem aanhoge snelheid over de Meirhadden zien rijden. Hij had zich onttrokken aan een controle en was door het rode licht gereden. De man bleek onder invloed. In zijn auto lag een steekwapen en een gedemonteerde riotgun.

Mohamed R. werd aangehouden voor poging tot moord en slagen en verwondingen in een terroristische context en voor inbreuken op de wapenwetgeving. Hij ontkende dat hij voetgangers wilde aanrijden en zei dat hij op zoek was naar een vriendin. Hij was per vergissing op de Meir beland. De wapens wilde hij verkopen.

Na verder onderzoek bleken er onvoldoende aanwijzingen voor een terroristische motief. Mohamed R. werd na drie maanden voorhechtenis vrijgelaten en vervolgens het land uitgezet. Het federaal parket vraagt nu alleen nog de verwijzing voor illegaal wapenbezit, verkeersovertredingen en verdovende middelen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen