© rr

© rr

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Moord op Antwerpse oud-leerkracht op weg naar assisen

Het ziet er naar uit dat de moord op oud-leerkracht Frank Serruys naar het hof van assisen gaat. Het dossier werd vrijdag overgedragen aan het parket-generaal. Verwacht wordt dat de zaak al in 2019 behandeld zal worden.

sare

Het lichaam van de 62-jarige Antwerpenaar Frank Serruys werd in juni 2017 aangetroffen in Nispen, net over de Nederlandse grens. Het lijk lag langs de weg en was met een blauw zeil bedekt.

Een maand na de feiten werden twee verdachten van de moord op de oud-leerkracht opgepakt, Bart G. (36) uit Lokeren en zijn verloofde Natasja D.P. (36) uit Essen. Er waren aanwijzingen dat het koppel uit zou zijn geweest op het geld van Serruys, die als een ‘rijke eenzaat’ omschreven werd. Dat dat het motief voor de moord geweest zou zijn, sprak verdachte Bart G. tijdens een verhoor tegen.

“Een conflictsituatie is ontaard en Serruys heeft met een mes naar mij uitgehaald”, verklaarde G. “Ik werd gedwongen mij te verdedigen.”

Of G. meer dan een jaar later nog bij zijn verklaring blijft, wil zijn raadsman Johan Platteau niet kwijt. De bekende strafpleiter geeft wel aan zich niet te zullen verzetten tegen een doorverwijzing van de zaak naar het hof van assisen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER