Op het kunstwerk 'Grains of Paradise' zetten de vandalen een groene stoel, een ander werk werd met graffiti bespoten.
Foto: Brugge Plus

Vandalen beschadigen 2 kunstwerken van de Triënnale in Brugge

Vandalen hebben 2 kunstwerken van de Triënnale in Brugge beschadigd. Op het kunstwerk 'Empty Drop', een sculptuur uit baksteen, werd graffiti gespoten. En vandalen sprongen mogelijk ook in het Minnewater om op het drijvende kunstwerk 'Grains of Paradise' een groene stoel te plaatsen waardoor het beschadigd raakte.

"Aan het Sint-Janshospitaal werd 'Empty Drop' met graffiti bespoten", vertelt Franky Demon van Brugge Plus die de Triënnale organiseert.  "Onze stedelijke diensten zullen zo snel mogelijk proberen om de graffiti te verwijderen."

Maar ook het kunstwerk ter hoogte van de Minnewaterpoort moest eraan geloven. De vandalen slaagden erin om een groene stoel te plaatsen op 1 van de bootjes van het kunstwerk 'Grains of Paradise', dat geïnspireerd is op Indonesische vaartuigen. "De schade is hier jammer genoeg groter en we kunnen dit niet onmiddellijk oplossen. We moeten daarvoor eerst zelf het water opgaan met een boot, om dan te kijken hoe we het kunstwerk kunnen repareren."

Oogje in het zeil

"Wij vinden het zeer jammer dat dit gebeurt met kunst in de openbare ruimte. De Triënnale wordt door veel mensen bezocht. We hopen echt wel dat vandalen onmiddellijk stoppen met schade aan te brengen en dat iedereen respect heeft voor de werken. We vragen ook aan alle mensen om een oogje in het zeil te houden en onregelmatigheden te signaleren aan Brugge Plus."

Meest gelezen