vrijdag 19 oktober 2018 - Volleybal
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

Allan van de Loo met zijn zoontjes. Sven Dillen

Volleybal

Allan van de Loo (43, Achel) is oudste speler in hoogste klasse

“Onze oudjes hebben nog genoeg grinta”

Het Achelse vertrouwen kreeg een boost na de historische openingszege tegen Guibertin. Nu moet bevestiging volgen in het tweeluik tegen Waremme: eerst uit in de beker (zondag 14.00 uur), een week later thuis in de competitie. “We zullen top moeten zijn”, weet Allan van de Loo, met zijn 43 jaar de oudste speler in de EuroMillions League.

Tectum Achel heeft zijn vuurdoop in de EuroMillions League met verve overleefd. Een grote verrassing is dat niet. Al blijft starten met een zege - tegen één van je grootste concurrenten dan nog - wel erg leuk.

“Die eerste winst geeft een boost. Al moet je ook kritisch durven zijn: we hadden het eigenlijk met 3-1 moeten halen”, zegt Allan van de Loo. Het typeert de Nederlander. Knotsgek van volley, maar ook o zo ambitieus. Met zijn bijna 44 jaar is hij de oudste speler van de League. Als verkoper bij Belisol in Eindhoven werkt hij zich uit de naad, hij traint drie maal per week bij Achel, doet er nog twee keer 1,5 uur krachttraining bij en dan geeft ie ook nog een avond training aan een jeugdploeg bij ex-club Maaseik, met ook één van zijn twee zonen in de rangen. “Alles blijft maar doordraaien. Ik denk soms wel dat ik ADHD heb (lacht). Ach, volleybal is mijn uitlaatklep. Ik ben een volleybeest in hart en nieren. Mijn energiepeil is nog prima. Al is alles combineren niet altijd even evident. Neem nu midweekwedstrijden. Profteams kunnen de donderdagochtend gebruiken om mentaal en fysiek te recupereren. Voor ons gaat gewoon de wekker. Bij winst kan je de hele wereld aan. Maar bij verlies kruipt die teleurstelling toch even in je kopje.”

Ervaring

Van buitenaf wordt er wel eens gegrapt over de leeftijd van Achel. “Ach, ze mogen plagen wat ze willen. Deze oudjes hebben nog meer dan voldoende grinta. Dat heeft Guibertin al gemerkt.”

De Nederlander - die nog een contract van één seizoen heeft - startte zaterdag op de bank, maar draafde nadien nog op. “Ik wil héél graag spelen, maar het team is het belangrijkste. Er gaan zeker ook matchen komen waarin ervaring en omgaan met stress erg belangrijk wordt. Ik sta klaar als de coach me nodig heeft. Ik wil altijd alles geven en heb het gevoel dat ik het niveau nog steeds aankan.”

Finale?

Zondag staat de bekertrip naar Waremme voor de deur. “We moeten sterk zijn en vechtlust tonen. Of ik teken voor hetzelfde bekerparcours als vorig seizoen? (toen ging Achel er in de halve finale uit tegen Maaseik, nvdr). Roeselare en Maaseik zitten aan de andere kant van de tabel. De twee sterksten kunnen we dus al ontlopen. Dan wordt het nog steeds lastig, maar waarom zouden we niet voor de finale durven gaan?”

Er is niets mis met een dosis Hollandse lef.

Zondag 14.00u: Waremme - Tectum Achel (achtste finale Beker van België)

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws