NBA. Golden State en New Orleans staan op een zege van volgende ronde, Sixers winnen bij terugkeer Embiid

© AFP

Kampioen Golden State en New Orleans hebben hun ticket voor de halve finales van de Western Conference in de NBA bijna beet. De twee ploegen wonnen donderdagavond ook hun derde duel in de eerste ronde van de play-offs en hebben nog een zege nodig om met een droge 4-0 door te stoten.

De Warriors haalden het met 97-110 in San Antonio. Kevin Durant leidde het team met 26 punten (en 9 rebounds) voorbij de Spurs. Klay Thompson was goed voor 19 punten. Stephen Curry ontbrak nog steeds door een knieblessure.

Bij de Spurs zat coach Gregg Popovich niet op de bank. Diens echtgenote Erin overleed woensdag. Zondag kan Golden State de kwalificatie veiligstellen mits een tweede zege in San Antonio.

De volgende tegenstander van de kampioen wordt dan quasi zeker New Orleans. De Pelicans boekten donderdag een derde opeenvolgende zege tegen Portland. Onder impuls van Nikola Mirotic (30 ptn, 8 rbs) en Anthony Davis (28 ptn, 11 rbs) werd het 119-102 voor de thuisploeg.

In de Eastern Conference pakte Philadelphia een 108-128 zege bij Miami. Joël Embiid maakte, met masker, zijn comeback na een blessure en was meteen beslissend voor de 76ers. Hij scoorde 23 punten en plukte zeven rebounds. Philadelphia leidt na drie duels met 2-1. Zaterdag spelen beide ploegen opnieuw tegen elkaar in Miami.