Politie gaat na acht maanden zoeken niet langer uit van ontvoering: vermiste Noorse miljonairsvrouw is mogelijk dood

© AP

Bijna acht maanden na de verdwijning van de Noorse miljonairsvrouw Anne-Elisabeth Hagen (68) is nog steeds niet duidelijk wat er met haar gebeurd is. De bevoegde politiedienst heeft wel haar belangrijkste hypothese gewijzigd en gaat er nu van uit dat de vrouw waarschijnlijk het slachtoffer werd van een misdrijf. Dat heeft politiewoordvoerder Tommy Brøske woensdag gezegd op een persconferentie in Lillestrøm, ongeveer 20 kilometer ten oosten van Oslo.

Al sinds 31 oktober 2018 werd niets meer vernomen van Anne-Elisabeth Hagen. De 68-jarige miljonairsvrouw verdween toen uit haar huis in Lørenskog, bij Oslo, zonder sporen van een inbraak of camerabeelden van wat er met de vrouw van de steenrijke investeerder Tom Hagen gebeurd is. Er was wel een brief waarin de mogelijke ontvoerders 9 miljoen losgeld eisten in cryptomunten, maar ondanks éénmalig online contact met de vermoedelijke ontvoerders leverde dat niets op.

Het onderzoek van de politie leverde ondanks honderden tips helemaal niets op. Geen verdachten, geen mogelijke motieven - behalve het feit dat het om een schatrijk gezin gaat - en geen bewijzen.

Vermoord?

De politie zegt woensdag niet langer uit te gaan van een ontvoering met het motief om veel losgeld te krijgen. “We kunnen dat niet uitsluiten”, zei Brøske. “Maar we onderzoeken nu ook of ze vermoord is en niet ontvoerd. Het zou best kunnen dat de ontvoering in scène gezet is. Maar het meest waarschijnlijk is dat ze het slachtoffer is geworden van een ernstig misdrijf.”

Hij voegde er nog aan toe dat de politie geen motief ziet en wilde niet zeggen of er verdachten in beeld waren.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen