Conner Rousseau (rechts) haalde in zijn speech uit naar Vlaams Belang.© yjs

Socialisten vieren 1 mei met tocht door binnenstad en speech tegen Vlaams Belang

Sint-Niklaas -

1 mei is een traditionele hoogdag voor de socialistische partijen in ons land.

Naar goede gewoonte trokken de sympathisanten van Vooruit en PVDA op 1 mei, een hoogdag voor de socialistische partijen, door de Sint-Niklase binnenstad. Conner Rousseau haalde in zijn beknopte speech weer uit naar Vlaams-Belang. “De kiezer moet op 9 juni kiezen tussen oplossingen of sciencefiction”, aldus Rousseau.

Yannick Joos

In tegenstelling tot afgelopen jaar was Sint-Niklaas dit keer niet het nationale epicentrum voor de Dag van de Arbeid. Desondanks werd het snikhete Volkshuis in de Vermorgenstraat tot de nok gevuld met lokale sympathisanten van Vooruit, PVDA, Solidaris en het ABVV.  

LEES OOK. Conner Rousseau trapt luistertour ontspannen op gang in sappig dialect en doet zelfs mee aan polonaise

Voormalig voorzitter Conner Rousseau (Vooruit) stak van wal met de toespraken en deed dat met een opvallend korte speech. Na nog geen vijf minuten gaf hij de microfoon door aan zijn collega-sprekers. Rousseau sprak de menigte toe in zijn geheel kenmerkende stijl en bracht naar eigen zeggen goed én slecht nieuws mee. (Lees verder onder de foto)

De sympathisanten trokken onder muzikale begeleiding door de Sint-Niklase binnenstad.© yjs

“Vooruit zit opnieuw in een goede flow en mensen zijn enthousiast over ons verhaal”, aldus de Vlaamse lijstduwer van Vooruit in Oost-Vlaanderen. “We pleiten voor hogere lonen en meer investeren in zorg en veiligheid.”

“Geen Brexit-scenario”

Voor het slechte nieuws keek Rousseau niet in eigen boezem, maar richting Vlaams Belang. “Ik maak me grote zorgen dat we op een Brexit-scenario afstevenen in Vlaanderen”, aldus Rousseau. “Mensen hebben geen jaren tijd en nood aan directe oplossingen. Het land splitsen zorgt voor valse beloftes, kijk maar naar de Brexit waarbij het Verenigd Koninkrijk zich afscheurde van Europa. De werkende klasse, economie en gezondheidszorg gaan daardoor achteruit.”

Na de toespraken trokken de sympathisanten door de zonovergoten Sint-Niklase binnenstad richting evenementenhal ‘t Bau-huis.

© yjs

© yjs

© yjs

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER