Antwerp lijdt opnieuw zware nederlaag, Union blijft in titelrace

Union heeft de smaak weer te pakken. Zondagavond won het opnieuw van Antwerp, waardoor de achterstand op leiders Anderlecht en Club Brugge nog maar één puntje bedraagt. Nochtans scoorde Vincent Janssen de openingstreffer, maar Nilsson, Mac Allister en tweemaal Puertas keerden de situatie nog helemaal om (4-1). De titelstrijd belooft nog razend spannend te worden.

Thomas Cami

Union is back. Na de 0 op 12 leken de Brusselaars de titel te mogen vergeten, maar vergis u niet: dankzij de broodnodige 6 op 6 tegen Antwerp doet Union nog volop mee voor het kampioenschap. En niet enkel qua puntenaantal gaat het in stijgende lijn, ook het spelniveau gaat weer fel de lucht in. Het vertrouwen is terug bij Union, en dat heeft Antwerp geweten.

De wedstrijd zondagavond tegen The Great Old had nochtans helemaal anders kunnen uitdraaien. Union had de touwtjes wel in handen, maar opnieuw slikte het een domme tegengoal. Deze keer was het Noah Sadiki bij wie het licht uitging iets voorbij het kwartier: de 19-jarige middenvelder wou terugkoppen op doelman Moris, maar deelde zo onbewust een perfecte assist uit voor Vincent Janssen. De Nederlandse spits hoefde het leer maar voorbij Moris te tikken: 0-1, een goal die compleet uit de lucht kwam vallen.

Union leek even van slag na die tegengoal. Sloop er weer wat twijfel in de ploeg? “Als we op achterstand komen, lijkt het wel alsof de dingen steeds wat minder lukken”, zei Puertas onlangs nog. Het zou toch niet opnieuw foutlopen door een vermijdbare tegengoal? Union nam langzaamaan het heft weer in handen en kreeg ook de bal van Antwerp. Echt dreigen lukte aanvankelijk niet, Amoura kon wel een paar keer uithalen maar mikte steeds te centraal.

Erop en erover

Maar Amoura is niet de enige spits die Union heeft rondlopen. Met Gustaf Nilsson hadden de Brusselaars nog een echte killer tussen de lijnen lopen. En dat bleek ook in de 36e minuut: Koki Machida speelde de Zweed met buitenkantje voet schitterend vrij, en de boomlange spits stiftte het leer enig mooi over Lammens nadat hij eerst nog Wijndal op fraaie wijze uitkapte. Een schitterende goal van Union, én een belangrijke: 1-1.

Union leek weer in zichzelf te geloven en bleef vooruit drukken. Erop en erover dachten ze in het Dudenpark, en dat gebeurde ook: wanneer de bal een paar minuten na de gelijkmaker voor de voeten van Kevin Mac Allister viel, was Lammens een tweede keer geklopt. De Argentijn scoorde zo zijn eerste goal in Brusselse loondienst: 2-1.

Puertas doet de boeken toe

Na de rust liet Union de bal wat meer aan de bezoekers, maar Antwerp speelde enorm matig. Kapitein Toby Alderweireld zei eerder al dat de bekerfinale nog de belangrijkste match van het seizoen was - daar geven we hem gelijk in -, maar het had toch wat meer mogen zijn op Union.

De thuisploeg vond het prima zo en moest zelfs niet echt doorduwen om Antwerp pijn te doen. Nog geen tien minuten ver in de tweede helft hadden de Brusselaars hun schaapjes al op het droge: Puertas schoot het leer overtuigend voorbij Lammens na een slim balletje van Amoura. 3-1.

Antwerp probeerde nadien het tij nog wel te keren, maar het ontbrak The Great Old aan kwaliteit en echte drang naar voren. Moris kwam eigenlijk nooit meer in verlegenheid. In het absolute slot maakte Union er nog 4-1 van na een heerlijke krul van Puertas: de 25-jarige middenvelder is opnieuw in bloedvorm.

De Brusselaars pakken zo 6 op 6 en komen opnieuw tot op een puntje van Anderlecht en Club Brugge. Antwerp staat nu pas zesde en kijkt nu al uit naar de bekerfinale op 9 mei.

Union zit weer volledig in de titelstrijd

Union zit na 6 op 6 tegen Antwerp weer volop in de titelstrijd. Het zag er nochtans slecht uit na de eerste minuten, want Janssen bracht Antwerp al snel op 0-1, maar daarna herpakte Union zich. Voor rust waren het Mac Allister en Nilsson die de scheve situatie wisten om te keren. Na rust was het man van de wedstrijd Puertas die met twee doelpunten de 4-1 eindstand op het bord wist te zetten. Zo komt Union in de stand terug tot op één punt van Anderlecht en Club.

Wedstrijd beëindigd.

Wat een wedstrijd, wat een doelpunt. Met een heerlijke krul in de verste winkelhaak zet hij een bijzonder smakelijke kers op deze taart. Union wint met 4-1 van de uittredende landskampioen.
11 tegen 10

Corbanie moet inderdaad verstek geven voor de laatste minuten van deze wedstrijd. Antwerp moet nog even met 10 man verder.
Corbanie met last

De jonge invaller begaat zelf de fout op Puertas, maar heeft zich veel pijn gedaan bij zijn actie. In de herhaling zien we dat zijn schouder uit de kom gaat. Een pijnlijk affaire voor de jongeling, die waarschijnlijk de strijd zal moeten staken.
Blessuretijd

We krijgen nog 3 minuten extra tijd.
Schot van Udoh

Vlak voor we de 90 minuten afronden toch nog eens gevaar van de bezoekers. Invaller Udoh komt naar binnen en vindt ruimte voor het schot, Moris kan uiteindelijk makkelijk klemmen.
Lazare gaat zitten

De speler van Union heeft krampen en moet even verzorgd worden. Hij lijkt wel verder te kunnen, al staat Sykes wel klaar om in te vallen.
Tijd dringt

Als Antwerp een nieuwe nederlaag wil afwenden zal het stilaan in gang moeten schieten. We naderen namelijk het slot van deze wedstrijd. Het heeft nog steeds vaak de bal, maar kan er op dit moment maar weinig mee aanvangen.
Amoura opnieuw zelf

Op de tegenaanval is de thuisploeg aards gevaarlijk, maar via Alderweireld verdwijnt het schot van Amoura naast. De vlag ging achteraf nog omhoog voor buitenspel.
Antwerp zoekt

De wissel levert dan niet meteen gevaar op, Antwerp eist toch wat meer de bal op. Een snel doelpunt is wat The Great Old nodig heeft om deze wedstrijd toch nog wat spannend te maken.
Vierdubbele wissel

Gooit Van Bommel de handdoek in de ring of probeert hij hiermee de wedstrijd alsnog te doen keren? In ieder geval haalt hij enkele ervaren mannen naar de kant.