© BELGA

Lierse eindigt met de match te veel bij Zulte Waregem

Geen stunt als slotakkoord voor Lierse in de Elindus Arena, wel een even logische als terechte 4-1 nederlaag bij Zulte Waregem. De match te veel werd het voor de Pallieters, die door een veelvoud aan defensieve blunders Essevee amper wat in de weg legden.

Kurt Guldentops

Geen Obbi Oulare in de kern, Thibaut Van Acker en Jens Teunckens op de bank. Lierse zat voor zijn laatste opdracht van het seizoen net als één week eerder tegen RSCA Futures in de experimentele fase op bezoek bij Zulte Waregem. Maar vooral ontbraken grinta, concentratie en een vlekkeloze organisatie om de thuisploeg nog hoofdbrekens te bezorgen op haar weg naar een plaats bij de eerste zes.

Daarvoor klungelde geel-zwart te nadrukkelijk achterin. In het lange lijstje van werkpunten voor volgend seizoen toch één van de prioriteiten. Want hoe simpel liet Lierse zich al binnen het kwartier op een dubbele achterstand zetten. Eerst verkeken Cools en Boone zich op een lange bal en tikte Machado door de benen van De Smet, amper twee minuten later rolde Traoré met de handen in de broekzak de rechterflank op en werkte Nnadi simpel binnen. Kinderlijk eenvoudig was het.

Ocansey deed zijn team met een rake kopbal nog wel even in de match kruipen, maar na een verse uitschuiver van Cools in de blessuretijd van de eerste helft mochten de boeken nog voor de pauze dicht. Het 58ste tegendoelpunt was het voor de Lierenaars in dertig competitiematchen. Nummer 59 zou later op de avond nog volgen. Soms zijn cijfers echt wel veelzeggend.

Aftellen

In de tweede periode kregen Luc Marijnissen, Joeri Poelmans en Mehdi Tarfi nog ruime speeltijd, maar toen was alle pit al lang uit de partij geslopen. En werd het uiteindelijk nog één lange aftelsom richting laatste fluitsignaal. De match te veel werd het dus uiteindelijk voor Lierse, dat eindelijk een streep kan trekken onder een bijzonder stresserend seizoen, gekruid met te veel ontgoochelingen en dieptepunten. Terwijl de spelers nu kunnen genieten van een korte vakantie en over enkele weken opnieuw aan de slag gaan, staat de sportieve cel van de Lierenaars voor een cruciale periode. Want het mag duidelijk zijn dat er flink gerommeld moet worden in het actieve personeelsbestand op het Lisp.

ZULTE WAREGEM: De Wolf, Ciranni, Tambedou (80’Seigers), Labie, Willen, Gavriel (84’ Bagan), Demba Diop, Nnadi, Machado (69’ Ndour), Traoré (69’ Vormer), Vossen (84’ Demuynck).

LIERSE: De Smet, Tirpan, Vanderhallen (64’ Marijnissen), Cools (64’ Poelmans), Boone, Schouterden, Brebels, Kireev, El Touile (75’ Claes), Sow (64’ Tarfi), Ocansey.

DOELPUNTEN: 14’ Machado 1-0, 16’ Nnadi 2-0, 28’ Ocansey 2-1, 45’ Demba Diop 3-1, 80’ Labie 4-1.

GELE KAARTEN: 35’ Tirpan, 56’ Sow, 88’ Boone.

RODE KAARTEN: geen.

MEER OVER Challenger Pro League

Meer sportnieuws