© Jef Matthee

Rammstein en My Dying Bride leggen laatste hand aan nieuw werk

Twee bands die er – om verschillende redenen – een tijdje uit zijn geweest, leggen momenteel de hand aan een nieuw album. Bij Rammstein gaat het om het eerste studio-album in tien jaar. Bij My Dying Bride om de eerste plaat na een familiaal drama

TDS

Vorig jaar kondigde gitarist Richard Kruspe het al aan, in een gesprek met ons vlak voor het Rammstein-optreden op Graspop: “We zijn eindelijk aan nieuwe nummers begonnen. Na ‘Liebe Ist Für Alle Da’ (2009) waren we toe aan een break. Iedereen wou gewoon even zijn ding doen. Till heeft een zijproject gedaan, onze toetsenist heeft een boek geschreven, ik heb mijn droomhuis gebouwd. We hebben elkaar in die periode maar één keer per jaar gezien. Op dat moment was telkens de vraag: willen we aan nieuwe nummers beginnen. Nee? Oké, tot volgend jaar!"

"Recentelijk zijn we dan toch aan het schrijven geslagen. En dat ging verrassend vlot. We hebben momenteel 28 songideeën. We gaan nu enkele producers contacteren en zien of we uit die 28 songideeën een plaat kunnen maken. Dus de kans is reëel dat er in 2018 of 2019 een nieuw Rammsteinalbum is. Al leggen we de lat hoog. Enkel als we er echt van overtuigd zijn dat die nieuwe plaat nog iets toevoegt aan ons oeuvre, komt ze er."

Blijkbaar is het Duitse zestal intussen overtuigd: gisteren liet de band weten dat de opnames vergevorderd zijn. In Minsk worden momenteel koor- en orkestopnames gedaan. De nieuwe plaat wordt in 2019 verwacht.

Ook het Britse My Dying Bride heeft goed nieuws: de band is terug van weggeweest nadat hij pots van de radar verdween in 2017. De reden daarvoor is nu bekend: het vijfjarige dochtertje van zanger Aaron Stainthorpe had kanker. Na een jaar van zware behandelingen is ze nu genezen verklaard. In een statement zegt Stainthorpe dat hij klaar is om zijn muzikaal leven weer op te nemen en dat er snel nieuw werk van zijn band verwacht mag worden. De andere bandleden hebben de muziek voor een nieuw album klaar, Stainthorpe zal nu de teksten schrijven en vervolgens zal My Dying Bride zijn nieuwe plaat opnemen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER