Menselijke resten gevonden in Sint-Martens-Latem: parket onderzoekt link met 30 jaar oude verdwijning

Sint-Martens-Latem -

Achter een woning in Sint-Martens-Latem zijn zaterdag stoffelijke overschotten gevonden. Het gerecht vermoedt dat het gaat om een vrouw die dertig jaar geleden als vermist is opgegeven.

De resten werden gevonden bij graafwerken voor een verbouwing achter een huis in de Kerkstraat in Latem. Veel details over wie of hoe de resten werden aangetroffen, zijn niet bekend. Politie en parket kwamen ter plaatse en zetten de straat enkele uren af.

Er zijn aanwijzingen dat het gaat het om een dame, Annie De Poortere, die verdween in 1994. Op het ogenblik van de verdwijning was ze 48 jaar oud. De onderzoeksrechter werd gevorderd, het onderzoek wordt intensief gevoerd naar alle mogelijke pistes. Intussen werden de nabestaanden en familie van de vrouw ingelicht.

DNA-onderzoek moet nu uitsluitsel brengen of het daadwerkelijk om de vrouw in kwestie gaat. Er wordt nu gekeken of het DNA van de vrouw in de databank van de politie is opgenomen, anders zal er via de familie moeten nagegaan worden of het inderdaad om de resten van de vrouw gaat. Destijds werd geopperd dat de vrouw naar Spanje zou zijn verhuisd, maar die piste kan het parket niet bevestigen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen