© BELGAIMAGE

Poetsvrouw (61) uit Leopoldsburg steelt van bejaarden

De Hasseltse strafrechter heeft dinsdag een 61-jarige poetsvrouw uit Leopoldsburg twaalf maanden cel, waarvan acht effectief, opgelegd voor diefstallen bij twee bejaarden. De vrouw was er aan de slag als gezinshulp en vervulde vooral huishoudelijke taken bij slachtoffers met wie ze zelfs een vriendschapsband opbouwde.

GeHo

Tussen september 2014 en februari 2015 liep het mis bij twee oudjes in Leopoldsburg. Bij een slachtoffer verdween er na haar doortocht telkens 50 euro. De kinderen vermoedden eerst dat hun mama niet meer goed wist wat ze met haar geld deed. Uiteindelijk kwam een van hen op het idee om de nummers van de bankbiljetten op te schrijven. Bij het volgende bezoek van de poetsvrouw werd de politie erbij gehaald en de agenten vonden een verdwenen biljet van 50 euro in de verdachte haar handtas. In totaal maakte ze er 300 euro buit.

Bij een tweede slachtoffer was het verhaal net hetzelfde. De bejaarde vrouw haalde maandelijks 800 euro af voor boodschappen en andere kosten. Ze bewaarde het in een kast, maar maand na maand hield ze minder over dan verwacht. Onderzoek bracht aan het licht dat het geld ook hier telkens verdween nadat de poetsvrouw er was geweest. Een exact bedrag is er niet op gekleefd, maar het bedraagt meer dan 1.000 euro. Voor een derde beschuldiging kreeg ze door twijfel de vrijspraak.

Naast de gevangenisstraf kreeg de dievegge nog een boete van 3.000 euro. Bovenop komen nog 300 euro proceskosten en de vergoeding aan de slachtoffers die 2.710 euro bedraagt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer