© VRT

De programma’s die u vanavond gezien moet hebben

Vanavond ontvangt Eric Goens zangeres Margriet Hermans in ‘Die Huis’ voor een openhartig gesprek. Op VIER komt het tweede deel van ‘Van Rossem’, waarin de man achter Moneytron het tweede deel van zijn televisietestament schrijft. Op Canvas brengt de derde aflevering van ‘Kinderen Van De Kolonie’ meer duidelijkheid over de periode rond de onafhankelijkheid van Congo. Eén presenteert de film ‘Pauline En Paulette’, met het overleden duo Ann Petersen en Dora Van Der Groen in de hoofdrol. En de voetballiefhebber kan op ZES kijken naar wat Club Brugge doet tegen Atlético Madrid in een match met weinig inzet.

chru

1) ‘Voetbal - UEFA Champions League: Club Brugge - Atlético Madrid’

© AFP

Voor Club Brugge staat er niets meer op het spel, voor Atlético Madrid des te meer. Die laatste moet winnen om zeker te zijn van groepswinst in groep A van de Champions League. Na het verlies op de Freethiel afgelopen weekend, zal Club evenwel een goed resultaat (of alleszins goed voetbal) aan de supporters willen brengen.

ZES, 20.30 uur

2) ‘Van Rossem’

© VIER

Vorige week zag u Jean-Pierre Van Rossem op televisie als een oude man die op zoek is naar rust. Dat laatste wordt hem (nog) niet gegund, hetzij door het gerecht, hetzij door Peter Boeckx. In de tweede en meteen laatste aflevering over de mediafiguur krijgt Jean-Pierre onder andere bezoek van Filip Dewinter en Paul Jambers. Onder meer zijn politieke passage (tijdens de eedaflegging van Koning Albert II) wordt besproken.

VIER, 20.35 uur

3) ‘Die Huis’

© VRT

De iconische lach vaan Margriet Hermans, wie kent die niet? In ‘Die Huis’ leren we een andere kant van de zangeres kennen: die van de vrouw die depressief is geweest en zelfs zelfmoordpogingen ondernam. Margriet vertelt over de fortuinlijke en minder fortuinlijke momenten in haar leven. “Verbijsterend” omschreef presentator Eric Goens de aflevering. Dat belooft.

Eén, 20.40 uur

4) ‘Kinderen Van De Kolonie’

© © Geert Van Hoeymissen

30 juni 1960: de onafhankelijkheid van Congo is een feit. Hoe is men gekomen tot deze belangrijke gebeurtenis in de geschiedenis van het Afrikaanse land? En welke mensen hebben er voor gezorgd? Maar de onafhankelijkheid had ook zijn gevolgen: afscheuringen, rellen, een staatsgreep en een moord. De belangrijkste vraag blijft over: welke rol had België in die hele episode?

Canvas, 21.20 uur

5) ‘Pauline En Paulette’

© ISOPIX

Lieven Debrauwer werd overladen met prijzen voor deze uit het leven gegrepen film met Dora van der Groen en Ann Petersen toen ze allebei 74 jaar waren. Dora speelt een mentaal gehandicapte vrouw die eerst door haar ouders en dan door haar zus wordt opgevangen. Maar wanneer die overlijdt, is het de vraag wie van de twee andere zussen de zorgende rol op zich zal nemen.

Eén, 21.40 uur

De volledige tv-gids kan u hier raadplegen!

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer