VIDEO. Verschillende wietplantages opgerold in Limburg, acht verdachten gearresteerd

Het parket van Limburg en diverse politiediensten hebben dinsdag de zestiende “cleanhouse actie” georganiseerd in de strijd tegen cannabisteelt. Bij de huiszoekingen zijn duizenden wietplanten aangetroffen. De politie arresteerde acht verdachten. Er wordt later beslist of deze personen bij een onderzoeksrechter moeten verschijnen met het oog op een aanhouding. Dat maakte het parket van Limburg dinsdag bekend.

belga

De politiediensten bezochten dertien locaties over heel Limburg, waarbij ze vier in werking zijnde plantages, een kweektent met cannabisplanten en een ontmantelde plantage met een capaciteit van duizend planten aantroffen. Verder ontdekten de speurders materiaal voor de opbouw van een plantage. In Tessenderlo stonden duizend wietplanten, terwijl in Kortessem en Lommel respectievelijk zeshonderd en vijfhonderd planten geteeld werden. In Diepenbeek was de ontmantelde installatie gevonden.

De speurders namen 1.200 gram gedroogde cannabis en een geldsom van 20.000 euro in beslag. Voor de wietteelt werden op verschillende plaatsen elektriciteit en leidingwater illegaal afgetapt.

“Dit is zeer gevaarlijk voor de openbare veiligheid en het kan tot ernstig brandgevaar leiden”, zegt Jeroen Swijsen, persmagistraat van het parket van Limburg. “We raden verhuurders aan waakzaam te zijn bij het afsluiten van huurcontracten. Het kan van groot belang zijn om daarin te laten opnemen dat de verhuurder bij vermoeden van misbruik het recht heeft om toezicht te houden op de woning en om het huis te betreden. Daarnaast bestaat de kans dat verhuurders, die wisten dat er in de huurwoning cannabis geteeld ging worden, mee vervolgd worden.”

Acht Limburgse politiezones kregen bijstand van het interventiekorps van de federale politie en van de federale gerechtelijke politie. De civiele bescherming zorgde voor de opruiming en vernietiging van de plantages. Ook De Watergroep en stroomnetbeheerder Fluvius namen deel.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer