© Joren De Weerdt

Eerste fandag Lierse Kempenzonen lokt veel volk: “Een club als Lierse kan niet verdwijnen, dat zie je hier”

Drie maanden na het faillissement van het oude Lierse, organiseerde Lierse Kempenzonen zijn fandag op en rond het Liersestadion. De supporters kwamen in vrij grote getale opdagen en konden het wel smaken, hoewel het met de kennis van de nieuwe spelersnamen nog niet zo goed was.

Gino Van Looy

Oud en jong was aanwezig op de eerste fandag van de Lierse Kempenzonen. De muziekoptredens brachten de sfeer erin en ook de signeersessies kenden een groot succes. Lucas Geluykens (10) uit Kessel had een nieuw Lierse-truitje gekocht en door alle spelers laten signeren. “Ik vind het vandaag heel plezant. Ik ben vooral op handtekeningenjacht gegaan, hoewel ik de meeste spelers niet echt ken. Alleen Yoni Buyens en Thomas Wils, mijn favoriete speler. Ik denk wel dat het een goed seizoen gaat worden, want ik heb al een abonnement gekocht. Kampioen spelen zou tof zijn, maar als ze goed spelen, ben ik al blij.”

© Joren De Weerdt

Vijftiger Luc Frans uit Emblem hoopt vooral dat de goede tijden terugkomen. “Ik volg Lierse al langer, maar sinds een jaar of drie noem ik me een echte supporter, onder invloed van mijn zoon. Ik heb ze in de voorbereiding een keer zien spelen en voor een jonge ploeg deden ze het niet slecht. De ambitie moet zijn om zo snel mogelijk te promoveren. Maar eigenlijk ben ik al blij dat er vandaag een fandag is, drie maanden geleden zag het er heel slecht uit en was het bibberen. Maar een club als Lierse kan niet verdwijnen, dat zie je vandaag op deze fandag ook.”

© Joren De Weerdt

Dave Willems (42) caféhouder uit Kessel denkt vooral dat het bestuur het verschil kan maken. “Voorzitter Van Thillo is bij mij in het café al eens op bezoek geweest om de supporters toe te spreken, hij meent het echt wel goed. Dat Lierse opnieuw leeft zie je ook aan het vele volk dat hier gekomen is. Ik heb in de voorbereiding alle matchen gezien, een plaats in de top drie moet er in zitten.”

© Joren De Weerdt

Dorien Heyselberghs uit Grobbendonk is samen met haar zoon Jul en dochter Noor gekomen. “Ik ben al vanaf mijn 9 jaar supporter en ik ben dan ook zeer blij met deze doorstart. Zo’n fandag is ook een goed initiatief om de nieuwe spelers te leren kennen. De laatste seizoenen waren die fandagen heel wat minder, vandaag is het een echt feest.Mijn zoon heeft bij Lierse gespeeld, maar is door de problemen naar Westerlo moeten verhuizen. Maar hij heeft wel een abonnement voor Lierse gekocht.”

© Joren De Weerdt

Ook de Lierse Cheerleaders lieten zich opmerken op deze fandag. “We hadden gevreesd dat we misschien opzij geschoven zouden worden door het nieuwe bestuur, maar het tegendeel is waar. We waren nu meer serieus genomen en hebben zelfs ene dansleraar gekregen. Het bestuur verwacht van ons ook meer, speciale dansjes en kunstjes. Of ik iets kan voordoen? Neen, dat blijft een verrassing voor in het stadion (lacht).”

© Joren De Weerdt

Het laatste woord is voor speler Olivier Schops. “Vorig seizoen speelde ik bij Oosterzonen, zo’n fandag als hier kenden we daar niet. Na de mislukte fusie met Geel dacht ik dat het gewoon Oosterzonen zou blijven, maar dan kwam dit uit de bus, zoiets had ik nooit verwacht. Vorig seizoen moest ik op ene heel seizoen misschien 50 handtekeningen geven, vandaag alleen al heb ik het tienvoudige gezet. Momenteel ben ik geblesseerd maar ik popel om in dit stadion te kunnen spelen, dat wordt echt ene onvergetelijke ervaring, net zoals deze fandag.”

© Joren De Weerdt

© Joren De Weerdt

© Joren De Weerdt

© Joren De Weerdt

© Joren De Weerdt

© Joren De Weerdt

© Joren De Weerdt

© Joren De Weerdt

© Joren De Weerdt

© Joren De Weerdt

© Joren De Weerdt

© Joren De Weerdt

MEER OVER Lierse K.