Axelle Boven in actie tijdens de finalereeksen.© Kris Bierinckx

Dertiende Memorial Fons Brydenbach groot succes: “Onze zwemmers zijn elkaars grootste supporters”

Herentals -

De Herentalse zwemclub Shark heeft het afgelopen weekend voor de dertiende keer de Memorial Fons Brydenbach georganiseerd. Daarbij verwelkomden ze 346 zwemmers van 18 clubs, in totaal werden er 220 reeksen gezwommen.

De namiddag- en avondwedstrijd zorgde voor een geweldige sfeer in- en rond het zwembad, maar ook aan de eetstand van Shark buiten in de tuin passeerde heel wat volk. Het zonnige weer zorgde voor extra gezelligheid en een uitgelaten ambiance. “Wij zijn trots op al onze toppers, onze zwemmers, maar vergeet zeker ook onze trainers, helpers en sponsors niet. Zonder hen is dit soort organisatie onmogelijk”, reageert voorzitter Natacha Van Hoof.

Naast het zwembad werden tribunes geplaatst voor het publiek.© Kris Bierinckx

De sportieve prestaties waren ook online live te volgen en werden afgesloten met finalereeksen en een aflossingskoers. “Wij vinden het als bestuur van Shark heel belangrijk dat er een goede teamsfeer heerst”, zegt de voorzitter. “Zo’n aflossingskoers draagt daar zeker toe bij. Kijk maar naar hoe uitbundig ze allemaal voor elkaar staan te juichen. Natuurlijk zijn mooie prestaties leuk en zorgen we voor de juiste omkadering om daartoe te komen, maar we willen onze zwemmers geen druk opleggen. Ze moeten zich eerst en vooral goed voelen en dan zullen de resultaten wel volgen. Het feit dat ze elkaars grootste supporters zijn, doet ons dan ook zeer veel deugd.”

Supporters

Dat de sfeer goed zat, kon Shark-zwemster Axelle Boven (13) uit Herentals alleen maar beamen. Zij is Belgisch kampioen op de 100 meter schoolslag en kon hier in de finale een knappe tweede plaats bemachtigen. “Ik heb een goede tijd gezwommen en dat probeer je toch altijd te doen. Ik hoop ook dit jaar weer op het Belgisch kampioenschap het podium te halen, maar dat zien we dan wel. Dat het hier een thuiswedstrijd is, maakt het super speciaal. Er is ontzettend veel sfeer en er zijn toch wel wat bekende supporters die je mee vooruit roepen. Dat is altijd leuk.” (bl)

Op het podium van Shark werden geen medailles, wel bronzen, zilveren en gouden haaien uitgereikt.© Kris Bierinckx

© Kris Bierinckx

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners