Dave Cosgrave werd twee weken geleden pas aangesteld© Website RSC Anderlecht

Kersverse Performance Director moet al na twee weken weg bij Anderlecht

Dave Cosgrave werd twee weken geleden aangesteld als nieuwe Performance Director, maar lijkt nu alweer op weg naar de uitgang. De 46-jarige Ier is om persoonlijke redenen terug naar de Verenigde Staten gevlogen en de kans dat hij nog terugkeert naar Brussel is bijna onbestaande. In de interne keuken heerste er namelijk veel onenigheid over zijn manier van werken.

Marnix Taes

Cosgrave, die de voorbije tweeënhalf jaar actief was bij Orlando City in de Amerikaanse MLS, werd twee weken geleden aangesteld als leider van de medische en fysieke afdeling van paars-wit. Alvast een vreemde timing, zo midden in de Champions’ Play-offs en de titelstrijd, maar de Ier had wel een cv om U tegen te zeggen. Cosgrave werkte namelijk eerder ook bij de Engelse clubs Tottenham Hotspur, Liverpool, Stoke City, Fulham en het Deense FC Kopenhagen. Lead Physio Niels Mathieu, Performance Coach Dries Bloemen en Medical Coordinator Luc Vanden Bossche bleven wel verantwoordelijk voor de dagelijkse werking.

“Mijn taak zal er in bestaan om de hele staf bij te staan om zo een continu competitief voordeel te creëren voor de ploeg”, vertelde hij bij zijn aanstelling. “Ik wil met mijn ervaring bijdragen aan de verdere uitbouw van de high performance culture die de club nu al kenmerkt. Ik kijk ernaar uit om iedereen bij deze prachtige club te leren kennen.”

Maar al snel uitten verschillende leden van het medische compartiment hun onvrede over zijn manier van werken, waardoor Cosgrave officieel werkverlet gekregen heeft om naar de VS terug te keren. Na afloop van het seizoen zou zijn rol binnen de club opnieuw herzien worden, maar normaal gezien stopt het verhaal van de Ier bij Anderlecht.

LEES OOK. Waarom Kasper Dolberg nog de kampioenenmaker van Anderlecht kan zijn: “Als je hem de slechtste spits ter wereld noemt, zegt hij dank u”

MEER OVER Jupiler Pro League

Aangeboden door onze partners

MEER OVER VOETBAL