Gerben Thijssen kreeg in de Ronde van Limburg de steun van onder meer Biniam Girmay.© Bart Borgerhoff

Van “blij” met vijfde plaats tot gestart tegen doktersadvies in: zo beleefden Limburgers ‘hun’ koers

Tongeren -

Vorig jaar schoot hij in Tongeren de hoofdvogel af. Dit keer moest Genkenaar Gerben Thijssen in de Ronde van Limburg vrede nemen met plaats vijf. Maar voor het opmerkelijkste Limburgse verhaal zorgde Jens Reynders.

Davy Scheelen

Na zijn enkelblessure door een val in de Scheldeprijs timmert Gerben Thijssen aan de weg richting Tour. Met Biniam Girmay in de ploeg was het nog even afwachten wie de lead-out voor zijn rekening zou nemen, maar bij het aansnijden van de oplopende aankomststrook trok de Eritreeër er snoeihard vandoor. “Zo was het afgesproken”, blikte een hoestende Thijssen terug. “Biniam moest wat eerder vertrekken en ging misschien net iets te vroeg aan. Ik wou aanpikken, maar ik merkte dat ik hem niet kon volgen. Ach, ik ben nog blij met deze plek in de top vijf en met het knappe werk van de ploeg. Dit was het maximaal haalbare. Ik kom net terug uit blessure, zit tussen twee hoogtestages en zoek nog naar mijn beste vorm.”

Jens Reynders verklapte ’s ochtends dat hij in eerste instantie niet aan de start had mogen staan.© Bart Borgerhoff

Zona

Jens Reynders (109) liet een DNF optekenen na de Antwerp Port Epic, maar stond toch aan de start van ‘zijn’ Ronde van Limburg. “Als ik eerlijk moet zijn, mocht ik hier in eerste instantie niet van start gaan van de ploegdokter”, verklapte Reynders voor het startschot. “Ik voel me niet zo goed en ik heb waarschijnlijk zona. Omdat de Ronde van Limburg letterlijk naar mijn thuis rijdt, kreeg ik toch de toestemming om te rijden. Dat ging nog behoorlijk goed zelfs. De benen waren merkelijk beter dan zondag. Alleen zit en zat ik in de hoek waar de klappen vallen. Bovenop de ziekte kwam ik ten val en reed ik lek. Op dat moment werd ik een beetje genekt door de jury. Ik sloot bijna weer aan, toen de jury besliste om barrage te maken en de volgauto’s aan de kant te zetten. Dat was voor mij de genadeslag, waardoor ik uiteindelijk op meer dan vier minuten eindigde.”

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer