In het filmpje staan leerlingen voor een gesloten deur.© rr

VIBO De Brem neemt filmpje op om plaatsgebrek in buitengewoon onderwijs aan te klagen: “743 Kempense kinderen op wachtlijst”

Oud-Turnhout -

Bij de school voor buitengewoon onderwijs VIBO De Brem in Oud-Turnhout staan 105 kinderen op de wachtlijst. De school heeft dat visueel duidelijk gemaakt in een filmpje. “Met 150 leerlingen barst onze zeer recente nieuwbouw uit zijn voegen.”

VIBO De Brem biedt onderwijs aan kleuters en lagereschoolkinderen met een verslag type 2, type 4 of type 9. “Met 150 leerlingen barst onze zeer recente nieuwbouw uit zijn voegen”, zegt directeur Bieke Verhoeven. “Het valt ons op dat steeds meer leerlingen moeite hebben om een plek te vinden binnen ons onderwijssysteem. Na de aanmeldingsperiode staan bij onze school 105 leerlingen voor een gesloten deur.”

“Deze situatie heeft niet alleen gevolgen voor de individuele leerlingen en hun ouders, maar ook voor de kwaliteit van het onderwijs”

Bieke Verhoeven

Directeur VIBO De Brem

“In heel de Kempen gaat het zelfs om 743 kinderen die op een wachtlijst staan”, zegt het schoolhoofd. “Deze situatie heeft niet alleen gevolgen voor de individuele leerlingen en hun ouders, maar ook voor de kwaliteit van het onderwijs. Ook het reguliere onderwijs kan de grote toestroom van leerlingen die een plaats in het buitengewoon onderwijs nodig hebben, niet aan.”

Minister van Onderwijs

“Om het probleem onder de aandacht te brengen hebben we een filmpje opgenomen. Dat is onder meer verzonden naar de commissie Onderwijs en Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA). Hij reageerde dat er plaatsen in het buitengewoon onderwijs zijn bijgekomen. We vragen ons af waar dan. Bovendien is er meer nodig dan enkele klassen bijmaken om het probleem op te lossen.”

 (ram)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners