Tiener (14) overleden aan hartaanval na steekpartij op school in Frankrijk

Een 14-jarig meisje is overleden nadat ze donderdag een hartaanval had gekregen tijdens een lockdown van haar school in de buurt van Straatsburg na een mesaanval. Dat hebben lokale autoriteiten vrijdag gemeld.

blg
Bron: BELGA

De directeur van de lagere school sloeg donderdagnamiddag alarm nadat twee jonge schoolmeisjes met een mes waren aangevallen door een persoon met een psychiatrisch verleden. Volgens het parket van Straatsburg raakten de twee lichtgewond. “Daarop volgden we de lockdownprocedure”, zegt schoolhoofd Olivier Faron aan persbureau AFP. “De leraren deden dat zeer nauwkeurig. Helaas had het meisje een zeer stressvol moment dat leidde tot haar hartstilstand.”

De leraren verwittigden volgens Faron snel de hulpdiensten. Maar uiteindelijk overleed het meisje in de late namiddag. “Het gaat om gevestigde procedures”, zegt het schoolhoofd. “We werken ook nauw samen met het regionale bestuur en waren zeer snel ter plaatse. Er is geen perfecte oplossing, maar we zullen ten gronde analyseren wat er is gebeurd. Als er lessen kunnen worden getrokken, zullen we dat doen.”

Onbekend motief

Een 30-jarige man werd gearresteerd en er werd een onderzoek geopend naar “poging tot moord op kinderen jonger dan 15 jaar”. Over het motief van de dader is nog niets bekend, al is er volgens het parket geen verband met terrorisme.

De burgemeester van Reichstett, de woonplaats van het meisje, zegt verbijsterend en sprakeloos te zijn. “Er loopt een onderzoek. Ik kan niet zeggen of het meisje een hartkwaal had of niet”, aldus burgemeester Georges Schuler.

De lagere en middelbare school is vrijdagochtend opnieuw geopend. De gendarmerie is wel extra aanwezig. Er zijn ook veel mensen ter plaatse om psychologische hulp te verlenen. “Vandaag staat in het teken van luisteren en solidariteit om dit vreselijke voorval te boven te komen”, aldus het schoolhoofd.

© AFP

© AFP

© AFP

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER