© Sven Van Haezendonck

Voorbeeldige huurders krijgen Mechelenbon cadeau

Clarisse Ntoh (44) heeft dinsdagavond van het Sociaal Verhuurkantoor een presentje gekregen omdat ze haar verplichtingen als huurder voorbeeldig nakomt. In totaal krijgen 39 huurders een Mechelenbon van 25 euro.

Sven Van Haezendonck

Huurders begeleiden en hen vertrouwd maken met hun rechten en plichten is een van de kerntaken van het Sociaal Verhuurkantoor (SVK). “Huurders worden opgevolgd of ze tijdig en correct betalen, de woning goed onderhouden en gemaakte afspraken nakomen”, zegt coördinator Bart Pelgrims.

Wanneer het op een van deze domeinen verkeerd dreigt te lopen, onderneemt het SVK actie. “80 tot 85% doet dat goed tot zeer goed”, stelt Pelgrims. Alleen wordt daar doorgaans iets te weinig aandacht aan besteed. Door aan 39 huurders een Mechelenbon cadeau te doen, brengt het Sociaal Verhuurkantoor daar verandering in. “Het gaat om huurders die de voorbije twee jaar echt hebben uitgeblonken”, zegt Bart Pelgrims nog.

Als start van de campagne hebben voorzitter Fabienne Blavier (Vld-Groen-m+) en ondervoorzitter Wouter Van Butsel (CD&V) de eerste bon overhandigd aan Clarisse Ntoh. Zij woont al vijf jaar in een huurwoning in de binnenstad en ze is zichtbaar opgetogen met de geste. “De erkenning betekent voor mij meer dan de bon op zich”, zegt ze. De dame geeft ook aan gelukkig te zijn met het huis dat ze mag huren. “Met de Mechelenbon ga ik een kerstgeschenk kopen voor mijn dochter”, vertelt ze. Haar dochter Winnie (24) die bij haar inwoont, studeerde recent af in de rechten en is op zoek naar een job.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER