Hermien Peters en Lize Broekx.© BELGA

Kajak WB in Szeged

Hermien Peters pakt bronzen medaille, broer Artuur net niet

Hermien Peters heeft brons gewonnen op de Wereldbeker kajak in het Hongaarse Szeged. Broer Artuur greep met een vierde plaats net naast de medailles.

De Peltse Hermien Peters moest in de K1 500m alleen de Nieuw-Zeelanders Aimee Fischer en Lisa Carrington laten voorgaan. Amber Van Broekhoven won de F-finale op die afstand.

In de K2 500m - waar de focus ligt voor het Peltse duo - legde Peters samen met Lize Broekx beslag op de 5de plaats in de A-finale. Ze hadden hun heat gewonnen en waren tweede geworden in hun halve finale.

Artuur Peters.© BELGA

Bij de mannen werd Artuur Peters 4de in de K1 500m, na een tweede plaats in de heats en een 3de in de halve finale. In de K1 1000m won hij de C-finale. “Deze wereldbeker was niet onze grootste prioriteit en diende om te zien waar we staan en om wat wedstrijdgevoel op te doen”, aldus Artuur Peters.

In de opbouw naar de Olympische spelen was de wereldbeker in Szeged de voorlaatste wedstrijdtest voor de Red Torpedoes. Over twee weken laten ze de volgende WB in het Poolse Poznan aan zich voorbij gaan, omdat ze in hun planning de voorkeur geven aan een stage in het Franse Temple-sur-Lot. Daarna gaan ze naar het EK in Szeged (13-16 juni), maar ook dat is geen doel op zich, maar kadert in de voorbereiding op de Spelen. Na een hoogtestage in Livigno zetten ze de laatste puntjes op de i in Hazewinkel. Daarmee moeten ze klaar zijn voor hun olympische droom. Het kajak staat helemaal op het einde geprogrammeerd, van 6 tot 10 augustus.  (mc)