© BELGA

McKenzie neemt Genkse aanvoerdersband over op vraag van Cuesta: “Trots op onze eendracht”

Anderlecht -

Niet Carlos Cuesta maar Mark McKenzie verving zaterdag de geblesseerde Bryan Heynen als aanvoerder van KRC Genk. Een beslissing van Cuesta zelf, zo bleek achteraf.

“Het is een rol die ik voorheen ook al gespeeld heb”, reageerde McKenzie. “Ik ben een natuurlijke leider binnen de groep. Dan neem je je verantwoordelijkheid als ze je vragen om kapitein te zijn. Jammer dat we in het slot niet langszij konden komen. We toonden nochtans dat er een team op het veld stond. Na de slechte resultaten van de voorbije weken, lieten we onze eendracht zien. Op dat vlak ben ik trots op de ploeg.”

De Amerikaanse verdediger kwam ook nog even terug op het vertrek van Wouter Vrancken. “Een emotionele situatie, maar dat is nu eenmaal voetbal. Spelers komen en gaan, dat geldt ook voor coaches. Op het einde van de dag moeten we ons focussen op onze job. Ik had Wouter graag als trainer. We hebben samen mooie én moeilijke momenten beleefd, dat maakte de reis zo speciaal. Ik heb nog even met hem gepraat en hij heeft de groep nog toegesproken. Hij wilde dat we verder ons best bleven doen in deze play-offs. Ik wens hem het allerbeste toe in zijn toekomstige uitdagingen. Nu moeten we de knop omdraaien en verder werken.” (mg)

Aangeboden door onze partners