AI-nieuwslezer van Xinhua.
Volledig scherm
AI-nieuwslezer van Xinhua. © screenshot

Bevreemdend beeld: levensecht Chinees AI-nieuwsanker maakt debuut

“Hallo iedereen, ik ben een Engelstalig artificiële intelligentie-nieuwsanker. Dit is mijn eerste werkdag voor Xinhua.” Zo kondigde de kunstmatige nieuwslezer van het Chinese persagentschap zichzelf gisteren in een filmpje aan. “Voor mijn stem en uiterlijk stond Zhang Zhao, een écht anker van Xinhua, model”, zegt de levensgetrouwe kloon. Bevreemdend: n(i)et echt.

11 reacties

  • Björn Moons

    5 jaar geleden
    Binnenkort geen acteurs meer nodig voor films en series?
  • Anoniem

    5 jaar geleden
    Ja en zo dingen gaan in ten laatste 2030 staan waar de mens vandaag nog staat en dat is er sneller dan je wel zou denken ,Duitsland is zich volop aan voorbereiden ,78% werkt vandaag ,als deze dingen volop worden ingezet nog amper 48% zal aan 't werk zijn,jobs jobs jobs ,vergeet het maar ,in Belgie maken ze de mensen maar wat wijs ,Duitsers zien de realiteit,wagens zullen gebouwd zonder nog tussenkomst van de mens die zich stilaan maar zeker zichzelf overbodig aan 't maken is.
  • Maurice Verheyen

    5 jaar geleden
    Ben benieuwd wanneer AI tot de conclusie komt dat de mens een schadelijk virus is op deze planeet
  • Jef Herentals

    5 jaar geleden
    Niets om naar uit te kijken ...
  • Michel de Coorebyter

    5 jaar geleden
    Als dit geen mop is, vrees ik dat binnen enkele tientallen jaren wij een ontwikkelingsgebied zullen worden als wij ons niet kunnen herpakken, onze achterstand lijkt alsmaar te groeien.